Lutter ötödször, Szombathelyi harmadszor, Hajós és Stréli először bajnok

Nagyszerű döntőket hozott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság a Lupa-tavon, a bajnoki címet a Hajós Artúr, Stréli Bence, illetve a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra kettős szerezte meg.

 

Két sima, két fordított – így indult az MKB-Pannónia Strandröplabda Bajnokság utolsó napja a Lupa-tavon. A nőknél ugyanis a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra, a férfiaknál pedig a Hajós Artúr, Stréli Bence páros szettveszteség nélkül jutott fináléba. Ellenfelük már jobban megizzadt: Szabó Dorottya és Háfra Dominika három játszmában múlta felül a Dénesi Brigitta, Győri Panna kettőst, akárcsak a Kiss Dániel, Takács Gergely páros a Benkő Balázs, Oláh Botond duót.

A nagy melegben és a forró homokon előbb a bronzmérkőzéseket játszották le, csak aztán következtek az M4 Sport által élőben közvetített döntők. Kiss Viktória és Dénesi Dalma óriásit küzdött Dalma testvérével, Brigittával és Győri Pannával, és három játszmában végül Kisséké lett a harmadik hely. Nem csoda, hogy Dalma hatalmasat kiáltott a győzelmet jelentő pontnál: először nyert testvére ellen. Kiss Viktória azonban hozta a „szokásosat”, hiszen a 2013-as bajnok tavaly nővérével volt harmadik, de 2015-ben is elődöntőt játszhatott Antal Anettel.

A férfiaknál Benkő Balázs és Oláh Botond párosa előrelépett egyet a tavalyi negyedik helyhez képest, hiszen két játszmában felülmúlta a Berkes Zoltán, Soós Izsák kettőst. Az U22-es bajnokságot megnyerő páros tagja közül Oláh visszafogottabban örült, Benkő viszont koronát is a fejére tett és lelkesen beszélt arról, mennyire feldobja a harmadik hely.

A döntők sorát a női finálé nyitotta, s ahogyan az sejthető volt, óriási csatát hozott. Ugyan a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra kettős jó játékkal megnyerte az első játszmát 21:17-re, a másodikban a Háfra Dominika, Szabó Dorottya páros ellenállhatatlan formában játszva egyenlített (21:13). A döntő szettben is nekik állt a zászló, többnyire Szabóék vezettek, a vége felé 11:8-ra is, ám 13:12-re fordítottak Lutterék, és már nem engedték ki a kezükből a sikert. Lutter az ötödik (ezzel beérte az örökranglista élén álló Nyári Virágot és Bagics Balázst, ő azonban sorozatban lett ötödször az első), Szombathelyi pedig a harmadik ob-aranyát szerezte, közösen viszont ez az első győzelmük – nem csoda, hogy örömökben hosszú pillanatokig feküdtek a homokon.

A férfiak döntője is hasonló izgalmakat hozott. Az ifjúsági olimpiai kvótás Hajós Artúr, Stréli Bence kettős megnyerte az első játszmát, ám a másodikat 12-re veszítette el. A harmadikban viszont koncentráltabb volt, így szoros meccsen megszerezte első bajnoki címét.

Bruttó kétmillió forintos összdíjazással zajlott az MKB-Pannónia Alapkezelő támogatásával rendezett bajnokság döntője, a győztesnek 400 ezer forint jutott.

A bajnokságnak vége, de az idénynek nem, hiszen augusztus 23–26-án rendezik meg Siófokon az 1 csillagos World Tour-versenyt, a jövő héten pedig a szlovéniai Portorozban tíz magyar páros is elindul a felnőtt MEVZA-tornán.

 

Az elődöntő, férfiak:
Kiss D., Takács Gergely–Benkő, Oláh 2:1 (17, –16, 17)
Hajós, Stréli–Berkes, Soós 2:0 (17, 17)
Nők:
Háfra, Szabó–Dénesi B., Győri 2:1 (–15, 16, 12)
Lutter, Szombathelyi–Dénesi D., Kiss V. 2:0 (13, 17)

A harmadik helyért, nők:
Dénesi D., Kiss V.–Dénesi B., Győri 2:1 (12, –11, 13)
Férfiak:
Benkő, Oláh–Berkes, Soós 2:0 (17, 15)

Döntő, nők:
Lutter, Szombathelyi–Háfra, Szabó 2:1 (17, –13, 13)
Férfiak:
Hajós, Stréli–Kiss D., Takács 2:1 (22, –12, 14)

 

AZ MKB PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA OB VÉGEREDMÉNYE
Nők:

1. Lutter Eszter (Gödöllői RC), Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár)
2. Háfra Dominika, Szabó Dorottya (ÓSSC)
3. Dénesi Dalma (Strandröplabdázásért SE), Kiss Viktória (Gödöllői RC)
4. Dénesi Brigitta, Győri Panna (Gödöllői RC) 2:1

Férfiak:
1. Hajós Artúr, Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE)
2. Kiss Dániel, Takács Gergely (Pénzügyőr SE)
3. Benkő Balázs, Oláh Botond (Strandröplabdázásért SE)
4. Berkes Zoltán (Hajdúnánás), Soós Izsák (Gödöllői RC)

(Fotó: Rácz Dávid)

Ezen a napon rendezték meg az U18-as lányok küzdelmeit is, ahol Strandröplabdázásért SE-házidöntőt rendeztek: a Vasvári-testvérek szerezték meg az aranyérmet a Törköly/Horváth duó előtt, míg a harmadik helyen a Divényi/Réthelyi páros végzett, akik a tavalyi U16-os bajnok Petréd/Szabó kettőst győzték le a bronzmeccsen.

U18-OS STRANDRÖPLABDA BAJNOKSÁG, LÁNYOK:
1. Vasvári Eszter/Vasvári Zsófia (SRSE)
2. Horváth Flóra/Törköly Kinga (SRSE)
3. Divényi Zita/Réthelyi Zsófia Ágota (Kispest SE)
4. Petréd Imola/Szabó Zsófia Orsolya (ÓSSC)

U18_Lány_Végeredmény