A címvédés és a sikeres nemzetközi szereplés a cél Kazincbarcikán

Megkezdte a felkészülést a 2018/19-es szezonra a magyar bajnok és kupagyőztes VRC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata. Az első labdás edzést megelőzően sajtótájékoztatón mutatkozott be többek között az új vezetőedző, Marek Kardos is.

Első magyar férfi röplabdacsapatként indul a legrangosabb európai kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában a VRCK, emellett pedig a Közép-európai Kupában és a honi porondon is érdekelt lesz az együttes. Ennek megfelelően a nyáron tovább erősödött a keret, ahogy a szakmai stáb is, amely teljesen kicserélődött. Az új vezetőedző, Marek Kardos és segítője, Martin Dobias teljesen új stílust igyekeznek megtanítani a játékosokkal, aminek az alapja a masszív védekezés. Kardos a sajtótájékoztatón elmondta, Dobias a legjobbak közé tartozik Európában a statisztikai elemzésben, és nem csak a mérkőzéseket, hanem az edzéseket is kielemzik a videófelvételeknek köszönhetően.

„A klubnál nagyon jó, hosszú távú tervek vannak, én pedig ezeket jobban kedvelem, mint az egyéves szezonokat – fogalmazott a 44 éves szlovák szakember, akinek komoly ajánlata volt a nyáron Lengyelországól, mégis a magyar együttes mellett tette le a voksát. – Sok a fiatal a mostani csapatban, és a jövőben is ezt a vonalat igyekszünk erősíteni, olyan tehetségekkel, akik a régióban laknak. Kazincbarcikán lehet építkezni, a lehetőségek adottak. A célunk, hogy Magyarországon mi üljünk a trón tetején, emellett pedig olyan nemzetközi eredményeket szeretnénk elérni, melyekre már volt példa korábban ennél az együttesnél.”

A négyfrontos terhelés nem fog gondot okozni Szabó Dávidéknak, sőt, jó felmérő is lehet a fiataloknak például az alapszakasz első része.

Nem nagyon ismerem a magyar ellenfeleket, de a cél nem lehet más, mint a címvédés – folytatta az öt nyelven beszélő Kardos. – A Közép-európai Kupa lesz a legerősebb, legnívósabb sorozat, ahol szeretnénk az első négybe kerülni, de mivel az összes ellenfelünk BL vagy CEV Kupa-induló, nem lesz egyszerű a feladat.”

Gebhardt Norbert, Németh Szabolcs és Vlado Milev válogatottjukkal készülnek, ők augusztus végén, az Európa-bajnoki selejtezőket követően csatlakoznak a kerethez, ahogy a még otthon tartózkodó Carlos Páez is. Két fiatal, Péter Márton és Bibók Balázs a felnőttekkel edz augusztusban, illetve megérkezett az egyik új szerzemény, Lubos Macko. Hétfő délelőtt a konditeremben, délután pedig már a Don Bosco Sportközpontban edzett a csapat – írta a vrck.hu