Az idei negyedik hely után újabb sikeres szezonra készülnek Jászberényben

A bajnokságban és a Magyar Kupában is a negyedik helyet szerezte meg a Jászberény a női élvonalban, és a klub háza táján abban bíznak, hogy a következő évad is sikeresen alakul majd.

Deme Gábor vezetőedző a JBRK hivatalos közösségi oldalán beszélt arról, hogy szerinte bravúr volt a két idei negyedik helyezés. Ennek ellenére maradt benne hiányérzet, mert főleg a Magyar Kupában meg lehetett volna szerezni a bronzérmet. A jászságiak már előre tekintenek, és már hetekkel ezelőtt kialakították a jövő évi játékoskeretet.

„Mindenképp szerettem volna magamnak egy nyugodt nyarat. Emellett szerettünk volna a játékosokkal mielőbb megegyezni. Ez nagyrészt sikerült, de még center poszton szeretnénk erősíteni, és feltétlenül magyar játékost szeretnénk igazolni erre a posztra. Augusztus 4-én lesz a szokásos szezonnyitó vacsoránk, két nappal később pedig indulnak számunkra az edzések. Eleinte napi két foglalkozásunk lesz, emellett pedig ami még biztos, hogy szeptember 7-9. között megrendezünk majd egy nemzetközi tornát, a Szeles Péter-emléktornát a magyar bajnokság előző kiírásának első négy helyezettjével, valamint az iráni válogatottal, a tavaly is résztvevő Kolozsvárral, egy ukrán gárdával és terveink szerint még egy külföldi együttessel, amelynek kilétéről még folynak a tárgyalások. Szeptember 21-23. között pedig – a tavalyi évhez hasonlóan – egy kolozsvári nemzetközi tornán veszünk majd részt” – fogalmazott a tapasztalt szakember.

A jászberényiek a klub történetében először a nemzetközi kupában is elindulnak, a Challenge Kupában a szlovák Slavia Bratislava lesz az ellenfelük.

„Egyrészt már megérett rá a helyzet, hogy ezt vállalnunk kellett. Másrészt ez a játékosoknak is egy megmérettetés. Egy olyan klubnak, amely folyamatosan a legjobb négy között van, vállalnia kell a nemzetközi szereplést. Ellenfelünkről, a Slavia Bratislaváról annyit tudunk, hogy az ő keretük is formálódik még, de mivel ez a párharc csak novemberben lesz, addig be fogjuk szerezni róluk a szükséges információkat. Emellett egészen biztos, hogy ki fogunk menni egy mérkőzésükre és ki fogjuk elemezni a játékukat” – tette hozzá Deme, akinek Bajáriné Pesti Anikó lesz a következő idényben a másodedzője, Makai Péter pedig három utánpótlás-együttest irányít majd, de eközben a felnőtteknél is tevékenykedik.