Az 5. helyig küzdötte magát Lutter és Szombathelyi Samsunban

Folytatta szereplését a két magyar strandröplabda-páros a törökországi Samsunban zajló világranglista-pontszerző World Tour-versenyen. Sőt, a nőknél évtizedes rekordot állított be Lutter Eszter (Penta Gödöllői RC) és Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár) ötödik helyével, míg a férfiaknál Benkő Balázs és Oláh Botond (Strandröplabdázásért SE) az ugyancsak előkelő kilencedik lett.

 

A lányok pénteken ugyan elvesztették első csoportmérkőzésüket egy cseh kettős ellen, ám aztán egy hazai duó ellen sikerült javítaniuk és győzelmükkel bejutottak a legjobb 12 közé. A következő fordulóban aztán a hatodik kiemelt dán Okholm/Sondergard kettős ellen is nyertek, s bár a még eggyel előkelőbb helyre rangsorolt svéd párostól vereséget szenvedtek, így is az eddigi legjobb magyar helyezést beállítva az ötödik helyen végeztek, s ezzel 60-60 ponttal lettek gazdagabbak.

Ilyen előkelő pozíciót legutóbb 2009-ben Dambendzet Nathalie és Józsa Zsuzsanna ért el a zágrábi szatellit-tornán, azt megelőzően pedig 2003-ban Nyári Virág és Selmeczi-Brecher Zsuzsanna a franciaországi Le Lavandouban, 2001-ben pedig Nagy Krisztina és Schlegl Katalin a thaiföldi Pattayában végzett ötödikként.

A férfiaknál a selejtezőből főtáblára jutó Benkő Balázs és Oláh Botond, a csoportkörben kikapott egy osztrák kettőstől, viszont aztán legyőzte cseh ellenfelét. A következő körben egy újabb cseh páros jött, ami már túl nagy falatnak bizonyult, ám így is remekül szerepeltek és a kilencedik helyen zártak.