Strandröplabda: főtábla Samsunban, Jurmalában javíthatunk

Mozgalmas napja volt csütörtökön strandröplabdázóinknak a különböző nemzetközi versenyeken. A törökországi Samsunban Benkő Balázs és Oláh Botond vette sikerrel a selejtezőt, s jutott főtáblára, a jurmalai U22-es Európa-bajnokság első napján viszont nyeretlenek maradtak párosaink.

 

A férfiaknál Bán Viktor és Rozgonyi Bálint egy szoros mérkőzésen kapott ki litván ellenfelétől, Harmat Borbála és Orbán Orsolya viszont két elég sima vereséget szenvedett egy holland és egy lett párostól. Ami azonban biztató, hogy a mieink holnapi ellenfele, a szlovákok még nagyobb vereségen vannak túl, azaz ellenük van esély kiharcolni a győzelmet, s a továbbjutást. A fiúk reggel a lengyelek ellen javíthatnak, majd délután a törökök ellen lépnek homokra.

A magyarok mérkőzései:
Bán/Rozgonyi – Knasas, Stankevicius (litván) 0:2 (–17, –18)
Harmat/Orbán – Stam/van Driel (holland) 0:2 (–7, –11)
Harmat/Orbán – Kravcenoka/Graudina (lett) 0:2 (–7, –9)
Július 27., péntek
08:50 Bán/Rozgonyi – Lewicki/Kruk (lengyel)
13:50 Harmat/Orbán – Blizmanova/Sandanusova (szlovák)
16:20 Bán/Rozgonyi – Susam/Ozdemir (török)

A samsuni egy csillagos World Tour-versenyen selejtezőjében Benkő Balázs és Oláh Botond egy hazai páros ellen győzött három játszmában, s vívták ki a főtáblára kerülést. Ők pénteken 11:30-kor az ötödik helyen kiemelt osztrák Kunert/Eglseer kettős ellen játszanak majd.

A nőknél a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra párosnak nem volt szüksége selejtezőre, ők a főtáblán először majd a cseh Dostalova/Komarkova páros ellen kezdenek 12:20-tól.

Akik kíváncsiak a magyarok szereplésére mindkét helyszínen, azok a laola1.tv-n nézhetik meg mindkét torna mérkőzéseit.