Strandröplabda U22-es Eb: csütörtökön már pályán a mieink

Csütörtökön kezdődik a lettországi Jurmalában az U22-es strandröplabda Európa-bajnokság, ahol a nőknél Harmat Borbála és Orbán Orsolya, a férfiaknál pedig Bán Viktor és Rozgonyi Bálint képviseli színeinket, akiket Bóta Enikő edző és Oláh Zsolt csapatvezető kisért el.

 

A csapat rendben megérkezett a Baltikumba, ahol a szerdai technikai értekezlet előtt egy erős átmozgató edzésen vettek részt, ahol elsődleges feladat a szokatlanul erős szélhez való alkalmazkodás volt. A regisztráció után aztán megtartották a sorsolást is. A múlt hétvégi dunaújvárosi fordulót megnyerő fiúk az F-csoportba kerültek, ahol a török, a lengyel és a litván párossal kerültek össze, míg a lányokra az A-ban holland, lett és szlovák ellenfél vár.

A csoportokból az első három továbbjut, a csoportgyőztesek egyből a nyolcaddöntőbe, míg a második és harmadik helyezettekre keresztjáték vár.

 

A magyarok mérkőzései:
Július 26., csütörtök
08:50 Bán/Rozgonyi – Knasas, Stankevicius (litván)
10:30 Harmat/Orbán – Stam/van Driel (holland)
17:10 Harmat/Orbán – Kravcenoka/Graudina (lett)
Július 27., péntek
08:50 Bán/Rozgonyi – Lewicki/Kruk (lengyel)
13:50 Harmat/Orbán – Blizmanova/Sandanusova (szlovák)
16:20 Bán/Rozgonyi – Susam/Ozdemir (török)

De nem csak az U22-es Eb-n szerepelnek magyar strandröplabdázók, nemzetközi versenyen, hanem a törökországi Samsunban is, ahol egy csillagos World Tour-versenyre kerül sor. A csütörtöki selejtezőben Benkő Balázs és Oláh Botond indul, akik 13 órától a hazaiak párosával mérik össze erejüket, s győzelem esetén feljutnak a főtáblára. A nőknél a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra párosnak nincs szüksége selejtezőre, ők biztosan a főtáblán kezdenek pénteken, azaz legalább két mérkőzésen pályára léphetnek. Akik kíváncsiak a magyarok szereplésére mindkét helyszínen, azok a laola1.tv-n nézhetik meg mindkét torna mérkőzéseit.