Kazincbarcikán győzött a Pénzügyőr legénysége

Négy mérkőzést rendeztek szombaton a férfi röplabda NB I-ben. A nap rangadóján a kupadöntős Pénzügyőr a Vegyész RC Kazincbarcika otthonában győzött 3:2 arányban, ám a bravúr ellenére nem tudta megelőzni a Kazincbarcikát a tabellán, így a harmadik helyen zárta az alapszakaszt.

A MAFC-BME a várakozásnak megfelelően három szettben nyert a Debrecen ellen, a junior válogatott pedig – a Kecskemét elleni vereség után – öt szettes találkozón csent pontot a pécsiektől.

Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr SE 2:3 (23, –27, 21, –22, –12)
Kazincbarcika, 300 néző. V: Mezei, Bátkai-Katona.
Vegyész: Kecskeméti, Januzovics, Banai, Árva, Borovicsanyin, Juhász. Csere: Dudás (libero), Kovács Z., Toronyai. Vezetőedző: Daniel Oravec.
Pénzügyőr: Kiss D., Bokor G., Tóth A., Bagics B., Kovács S., Szalai. Csere: Ronkainen (libero), Kiss N., Takács G., Torma. Vezetőedző: Weczera Csaba.
Dudás András másodedző: – Nagyon küzdelmes volt az első három szett, kis szerencsével akár 3:0-ra is nyerhettünk volna. Miután az egy pont is elég volt a második helyünkhöz, így a csapat ezután fejben egy kicsit kiengedett, kipróbáltunk új taktikai variációkat is, ennek köszönhetően pedig feljött, és fordított is a végig harcosan játszó Pénzügyőr, és teljesen megérdemelten nyerte a meccset.
Weczera Csaba: – Örülünk a győzelemnek, színvonalas meccs volt. Ez a mostani siker remek előjel a jövő heti kupadöntő előtt.

MAFC-BME – DEAC 3-0 (20, 16, 23)
BME Sportközpont, 50 néző. V.: Szabó P., Farkas L .
MAFC-BME: Schildkraut, Szabó B., Eke, Tamasi, Posztos, Farkas T. Csere: Tari (libero), Tanai, Szerella. Vezetőedző: Novák László.
Debrecen: Bakóczi, Remete, Nagy A., Bán, Szikszai, Béke. Csere: Szabó J. (libero), Bakács. Vezetőedző: Fodor Antal.
Novák László: Minden szettben játéklehetőséget tudtam biztosítani juniorjainknak is, akik jól teljesítettek, és hoztuk a kötelezőt a Debrecen ellen.
Fodor Antal: Megpróbáltuk megnehezíteni a MAFC dolgát, ami részben sikerült is. Nyitásfogadásban voltunk gyengébbek, mint amit előzetesen reméltünk, ezen múlt a győzelem sorsa. Megérdemelten nyert a házigazda, mi pedig összességében jól helytálltunk.

Junior válogatott – HÉP Kecskeméti RC 0:3 (-20, -23, -15)
Izsák. V.: Vígh, Szarka.
Junior válogatott: Csizmadia, Laczi, Flachner, Iván B., Kara, Tomanóczy B. Csere: Sárközi (libero), Tajti, Szabó B., Kasza. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Kecskemét: Vocskó, Horváth K., Kunert, Jánossy, Erki, Szabó M. Csere: Csala (libero), Török P. Vezetőedző: Gyurkó Sándor.
Tomanóczy Tibor: Ahhoz képest, hogy először játszott így ez a keret, becsülettel végigjátszotta a mérkőzést. A második szettben volt esélyünk rá, hogy nyerjünk a jóval erősebb Kecskemét ellen. A fiúk hozzáállása példaértékű volt, igen hasznos találkozót vívtunk.
Gyurkó Sándor: Két játékosunk a nyíregyházi középiskolás diákolimpiai országos döntőn szerepel ezen a hétvégén, Balla Szabolcs pedig sérülés miatt nem vállalhatta a játékot. Összesen nyolcan voltunk, de az alapszakasz végső helyezése szempontjából már nem volt jelentősége ennek az eredménynek. Örülünk az ötödik helynek, és készülünk a Kaposvár elleni Magyar Kupa-bronzmérkőzésre, valamint a Szolnok elleni bajnoki negyeddöntőre. Minden meccsünkön győzelemre hajtunk ezután is.

Junior válogatott – PTE-PEAC C-Doki 2-3 (22, -22, -22, 16, -12)
Izsák. V.: Szarka, Vígh.
Junior válogatott: Iván G., Iván B., Kara, Laczi, Tomanóczy B., Flachner. Csere: Sárközi (libero). Horváth K., Szabó M. Vezetődző: Bodonyi Ákos.
Pécs:Demeter, dr. Horváth B., Portik, Pólics,Várhalmi,Wohlfárth. Csere: Horváth A. (liberó), Baji, Fodor, Szabó T. Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.
Bodonyi Ákos: A csapat szimpatikusan játszott, fegyelmezetten betartotta az edzői utasításokat. Végül az ellenfél nagyobb rutinja felülkerekedett, ezért nem tudtuk behúzni a győzelmet. Összességében elégedett vagyok a játékkal.
Gyöngyösi Zoltán: Nagyon rossz napot fogtunk ki, de végül szó szerint kiszenvedtük a győzelmet. Egy pontot így is itt hagytunk.

A Fino Kaposvár az első, a Kazincbarcika a második helyen zárta az alapszakaszt, így bejutott az elődöntőbe. A négy közé jutásért Pénzügyőr (3.)-Dunaferr (6.) és Szolnok (4.)-Kecskemét (5.) párharcokat rendeznek.