Nagy Eszter is a Bundesligában folytatja

Az előző idényben a Linamar-BRSE-vel bajnoki címet és MEVZA-kupát, a válogatottal pedig Európa Liga-ezüstérmet nyerő Nagy Eszter a német Bundesligában szereplő Rote Raben Vilsbiburghoz igazolt.

 

A center korábban már szerepelt a német bajnokságban, hiszen két éve Wiesbadenben ütötte a labdát. A német klub a nyolcadik helyen végzett a bajnokság legutóbbi alapszakaszában, majd a rájátszás negyeddöntőjében a Stuttgarttal szemben búcsúzott. A 2010-ben bajnoki címet szerző egyesületnek néhány éve volt már magyar légiósa Dobi Edina személyében.

Jelenleg Nagy Eszter a harmadik magyar női játékos, aki a német élvonalban szerepel majd a következő bajnokságban, hiszen Szakmáry Gréta a bajnoki címvédő Schwerinben, Sándor Renáta pedig az ezüstérmes Stuttgartban hosszabbította meg szerződését.

„Nagyon boldog vagyok, hogy bejelenthetem, hogy a Rote Raben Vilsbiburgban folytathatom a pályafutásomat! Nagyon izgatott vagyok, hogy ilyen lehetőséget kaptam, és alig várom, hogy együtt játszhassak a bolgár válogatott Maria Dancsevával” – írta facebook-oldalán a 26 éves játékos.

Timo Lippuner, a Vilsbiburg vezetőpedzője szerint Esztó különösen meggyőző teljesítményt nyújtott a magyar válogatottban: „Sok energiája van a támadásban, és a játékminőség mellett számos új impulzust is hozhat a csapat számára. Az erő és a tapasztalat keverékét kerestem benne.”