Sporttörténelmi sikert ért el a női ülőröplabda-válogatott

Óriási siker! A magyar női ülőröplabda válogatott megszerezte első győzelmét a rotterdami világbajnokságon. A mieink nagy csatában 3-1-re nyertek Egyiptom csapata ellen. 

Ez az első alkalom, hogy a női válogatott kijutott a világbajnokságra és az Egyiptom elleni meccsen a kezdeti megilletődöttséget gyorsan leküzdte, majd óriási akarattal és fegyelmezett játékkal verte ellenfelét. A magyar csapatból mindenki kiemelkedő teljesítmény nyújtott.

És jutott még egy siker a tegnapi napra!

Megállapodást kötött a Magyar Röplabda Szövetség, valamint a paralimpiai bizottság a ParavolleyEurope-pal: 2019-ben ugyanis Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen lesz a női és a férfi ülőröplabda Európa-bajnokság. A szerződést Branko Mihorko a ParavolleyEurope elnöke és Szabó lászló az MPB elnöke írta alá. Az együttműködés létrejöttében Ludvig Zsolt MRSZ főtitkárnak és Magyarország hágai nagykövetének, Kocsis Andrásnak is elévülhetetlen érdemei vannak!

 

A világbajnokság pénteki napján válogatottunk Szlovéniával mérkőzött meg, s a 3:0-s vereség egyben azt is jelentette, hogy a mieink a 14. helyen végeztek a világbajnokságon.
Magyarország – Szlovénia 0:3 (-9, -14, -13)