Egyiptom ellen folytatja női ülőröplabda-válogatottunk a vb-n

Lejátszotta harmadik csoportmérkőzését a magyar női ülőröplabda-válogatott a Hollandiában zajló világbajnokságon. A mieink ellenfele ezúttal az Európa-bajnok Oroszország volt, s az első vb-jén szereplő magyar csapat a 3:0-s vereség ellenére is tisztesen helyet állt.

 

A mieink az első játszmában szerepeltek a legjobban, ekkor 15 pontig sikerült eljutniuk, s bár a következő kettőben kevesebbel kellett beérniük, így is sokkal eredményesebbek voltak, mint az amerikaiak elleni első találkozón. Ezzel a vereséggel csapatunk a csoport negyedik helyén végzett, s a 13-16. helyért folytatják majd a küzdelmeket. A csapat – amelyet a minap meglátogatott a hollandiai magyar nagykövet is – következő ellenfele Egyiptom lesz csütörtökön 14 órától. Győzelem esetén a 13-14. helyért a szlovén–horvát meccs győztesével játszanak majd a pénteki folytatásban, vereségnél pedig a másik mérkőzés vesztesével a 15-16. helyért.

 

Magyarország – Oroszország 0:3 (–15, –11, –8)
A csoport végeredménye:
1. Egyesült Államok 9 pont, 2. Oroszország 6, 3. Japán 3, 4. Magyarország 0

Raska Gyula: – A tavalyi Eb-aranyérmes orosz csapat volt az ellenfél, akik ellen két szettben nagyon jól helyt álltak a lányok és bátran, felszabadultan játszottak. Remek élményekkel hagyjuk el a csoportküzdelmek helyszínét Arnheimet hiszen a világ két legjobb csapatával is találkozhattunk. Szerdán szünet lesz a vb-n, ez alatt mindenki átköltözik Rotterdamba, ahol a helyosztókat rendezik. Csütörtökön 14 órától mérkőzünk Egyiptom válogatottjával a 13-16 helyért és nagyon bizakodóak vagyunk.