Klasszis négyesütőt igazolt a kupagyőztes nyíregyházi együttes

A 185 cm magas szerb Olivera Medic személyében egy igazi klasszis négyesütőt sikerült szerződtetnie a Fatum-Nyíregyháza klubvezetésének.

A 27 éves játékos a Spartak Suboticánál kezdte röplabdás pályafutását és a szerb válogatottban is többször pályára lépett. 2009-ben az EuroLigában első, a Balkán Kupában ezüstérmes lett a szerb válogatottal, hazája egyik legtehetségesebb játékosaként tartják számon. A 2014/2015-ös évadban a török bajnokságban lépett pályára, majd 2015-ban a romániai Targu Mures csapatához igazolt. Egy szezont követően a Dynamo Bukeresthez szerződött, majd 2017-ben a romániai bajnokság egyik legerősebbnek számító csapatával, a CSM Bukeresettel bajnokként fejezte be az idényt.

Hollósy László, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője elmondta, hogy a tavalyi év tanulságait figyelembe véve a szakmai stáb azon gondolkodott, hogy mind nyitásfogadásban, mind támadásban egy olyan játékosra van szükségük, aki ezeket a játékelemeket stabilizálni tudja. „Olivera nemcsak profi játékos, hanem egy nagyon pozitív szemléletű ember, aki nagy segítségére lehet a csapatnak” – fűzte hozzá a szakember a csapat hivatalos közösségi oldalán.