Hajós, Stréli: Irány Buenos Aires!

Történelmi sikert ért el a Hajós Artúr, Stréli Bence kettős, hiszen egy orosz páros vb-győzelme folytán kvalifikálta magát a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára.

 

Hajós Artúr és Stréli Bence néhány nappal ezelőtt az elismerésre méltó kilencedik hellyel fejezte be a szereplést a Nancsingban rendezett U19-es világbajnokságon. A legjobb hírt azonban talán vasárnap kapták, hiszen mint kiderül, az orosz Denisz Sekunov, Dimitrij Veretjuk kettős nyerte meg a vb-t. Orosz győzelemnek pedig régen örültek ennyire a fiúk, hiszen ez azt jelenti, hogy utazhatnak a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára!

Az örömhírről a sportolók klubja, a Strandröplabdázásért SE számolt be a közösségi oldalán, a kvóta megszerzésének hátterét is megvilágítva. A Hajós, Stréli kettős néhány hete a hatodik helyen zárt a badeni ifjúsági olimpiai európai kvalifikációs versenyen, és az várólista első helyére került. Akkor egy másik orosz páros végzett előttük, most pedig a Sekunov, Veretjuk kettős előzte meg őket, ám a kvótát országonként számolják, így az Hajósokhoz került. Így aztán a fiatalok alkotta páros – amely június végén, július elején megnyerte az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság nyíregyházi fordulóját – készülhet az októberi játékokra.

Magyar strandröplabdapáros sem felnőtt- sem utánpótlás-korosztályban nem szerepelt még olimpián, így a Hajós Artúr, Stréli Bence kettős történelmi sikert ért el a kvóta megszerzésével.