Női válogatott: remek hangulatú idényzáró

Estebéddel köszöntötte a Magyar Röplabda Szövetség női válogatottunk játékosait és a szakmai stáb tagjait az elmúlt két év remek szerepléséért, hiszen a mieink idén ezüstérmesek lettek az Európa Ligában, tavaly pedig megnyerték a World Grand Prix harmadik csoportját.

 

Aki csütörtökön délután a budai Hemingway étteremnél járt, az azt is hihette, hogy szépségversenyt rendeznek a környéken, pedig „csak” női válogatottunk játékosai gyülekeztek. Tizenketten jöttek el – a nyár közepén ez a létszám kifejezetten jónak számít, egy éve például el is maradt, mert egyszerűen nem sikerült olyan időpontot találni, amikor a többség ráért, így azt is most pótolta be a szövetség – a sportág krémjét képviselve: Bleicher Réka, Dobi Edina, Liliom Rita, Molcsányi Rita, Nagy Eszter, Pallag Ágnes, Pekárik Eszter, Szakmáry Gréta, Szedmák Réka, Szűcs Kinga, Tálas Zsuzsanna és Villám Lilla, míg a szakmai stábból Tóth Gábor másodedző, Kleczli Csaba statisztikus és Vígvári Benedek masszőr vett részt az eseményen.

Ludvig Zsolt főtitkár köszöntötte a csapatot, kiemelve az elmúlt két év remek eredményeit és azt, hogy olyan szintre jutott el a válogatott, olyan tornákon vehetett részt, amelyről öt-tíz éve még álmodni sem nagyon mertünk. Kiemelte azt is, hogy jövőre milyen fontos feladatok várnak a lányokra, elsősorban a hazai társrendezésű Európa-bajnokságon, de várhatóan az Európa Ligában, és remélhetőleg az olimpiai selejtezőn is.

Ezt követően remek hangulatban telt a vacsora egészen estig, amikor a lányok zöme együtt, egy szórakozóhelyen búcsúztatta a mögöttük álló válogatott idényt.