AranyKovácsok a margitszigeti Breakouton

A hétvégén rendezték meg a Margitszigeten a strandröplabda Breakout Beach Tour második fordulóját, amely B-kategóriás pontszerző versenynek számít. A győzelmet a férfiaknál Kecskeméti Péter és Rása Alex, a lányoknál a Kovács-ikrek, Dóra és Eszter szerezte meg.

 

A férfiaknál olyan sok jelentkező volt a versenyre, hogy még selejtezőt is játszani kellett a 16-os főtáblára kerülésért. Az egyik elődöntő végül a Pénzügyőr-házimérkőzést hozott, hiszen Rásáék az U22-es Európa-bajnokságra készülő Bán Viktorral és Rozgonyi Bálinttal csaptak össze. Az egy szettes találkozót végül 21:17-re nyerték előbbiek, míg a másik ágon Bodnár Lajos és Filius István 21:11-re győzött a Mike Szabolcs, Zsembrovszky Dávid kettős ellen. Kecskemétiék a döntőben is megállíthatatlanok voltak, és végül magabiztosan szerezték meg az aranyérmet, míg a bronzmeccset egészen simán nyerte a tavaly két felnőtt ob-fordulót is nyerő Bán, Rozgonyi duó.

A lányoknál az első, tatai ob-fordulón döntőt játszó Kovács-testvérek voltak megállíthatatlanok, annak ellenére, hogy Dóra vállsérülése miatt már akkor is csak ballal tudott ütni. A helyzet sajnos azóta sem javult, s így a dunaújvárosi fordulón Eszter már Dégi Barbarával indul, most azonban még együtt léptek pályára a testvérek és végig magabiztosan vették az akadályokat. A Gödöllői RC párosa a négy közé kerülésért Juraszik Patríciát és Lakatos Diánát, az elődöntőben Szokol-Humay Deát és Vercseg Zsuzsannát, a fináléban pedig Harmat Borbálát és Ördög Ritát győzték le magabiztosan, míg a bronzmeccsen Vercsegék Bálint Melinda és Horváth Zita ellen nyertek.

Kovács Eszter aztán vegyes párosban duplázott – s lett így a torna legeredményesebb játékosa –, klubtársával (és névrokonával), Kovács Boldizsárral állhattak fel a dobogó tetejére, az Antal Anett, Szalai Tamás párost legyőzve a fináléban.

 

Breakout Beach Tour II., Margitsziget, nők
1. Kovács Dóra, Kovács Eszter (Gödöllői RC)
2. Harmat Borbála (Beach Sport SE), Ördög Rita (MAFC)
3. Szokol-Humay Dea, Vercseg Zsuzsanna (MAFC)
4. Bálint Melinda, Horváth Zita (Gödöllői RC)

Férfiak
1. Rása Alex, Kecskeméti Péter (Pénzügyőr)
2. Bodnár Lajos, Filius István Zoltán (Békéscsabai SZSE)
3. Rozgonyi Bálint, Bán Viktor (Pénzügyőr)
4. Mike Szabolcs, Zsembrovszky Dávid (Kispest SE)

Vegyes páros
1. Kovács Eszter, Kovács Boldizsár (Gödöllői RC)
2. Antal Anett (Budaörs), Szalai Tamás (Gödöllői RC)
3. Bálint Melinda, Pető Levente (Gödöllői RC) és Juraszik Patrícia (Strandröplabdázásért SE) Bartók Tamás (Gödöllői RC)