Strandröplabda-ob: Nincs meglepetés az elődöntőkben, Nyíregyházán

Szombaton a főtábla küzdelmeit rendezték az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság 2. fordulójában, Nyíregyházán. A nap végére kialakult az elődöntők párosítása is.

 

A pénteki selejtezőből a főtáblára jutó két korábbi bajnok a szombaton is sokáig menetelt: az első meccsükön ugyan mindketten kikaptak, de aztán a vigaszágon Koch Róbert a mindössze 15 éves nevelt fiával, Mikuláss Marcellel a hetedik, az ötvenegyedik évét taposó Rácz László – ő Lukács Róberttel – pedig újabb öt meccset játszva egészen az ötödik helyig jutott. A négy közé kerülésért azonban meg kellett hajolnia Krekk Zoltán és a tatai ezüstérmes Soós Izsák előtt.

Az elődöntőbe náluk az első négy kiemelt jutott, azaz a vigaszágon még Bán Viktor és Jánossy Bálint, míg a Tatán győztes Kiss Dániel és Takács Gergely, valamint Hajós Artúr és Stréli Bence egyenes ágon jutott a legjobb négy közé. Utóbbiak egyébként először játszhatnak majd elődöntőt a felnőttek között.

A hölgyeknél is egy „újonc” van, hiszen a tatai dobogósok közül a győztes Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra és a bronzérmes Kiss Viktória és Oláh Vivien mellett a tavalyi ob-döntő ezüstérmese, Szabó Dorottya és a negyedik Háfra Dominika jutott még el a négy közé a papírformának megfelelően.

A kakukktojás a Katona Janka, Sákovics Virág duó volt, akik a négy közé kerülésért a selejtezőből feljutó Juraszik Patríciát és Lakatos Diánát győzték le. Ugyan eddig soha nem szerepeltek még ob-forduló elődöntőjében, de a kisebb pontszerző versenyeken már számos alkalommal letették névjegyüket, s állhatak fel a dobogóra, így például a februári hóröplabda országos bajnokságon is.

Hogy most meddig jutnak, az vasárnap derül majd ki, ahol délelőtt az elődöntőket játsszák le az Aquarius Élmény- és Parkfürdőben, délután három órától pedig az éremcsatározásokra kerül majd sor Nyíregyháza főterén. Emellett reggel 9 órától előbbi helyszínen rendezik a leány U18-as ob-fordulót is.

 

A vasárnapi program – női elődöntő:
10:00 Lutter (Gödöllői RC), Szombathelyi (Nyíregyháza) – Kiss, Oláh (Gödöllői RC)
11:00 Háfra, Szabó (ÓSSC) – Katona, Sákovics (MAFC)
Férfi elődöntő:
12:00 Krekk (Strandröplabdázásért SE), Soós (Gödöllői RC) – Hajós, Stréli (Strandröplabdázásért SE)
13:00 Kiss, Takács (Pénzügyőr SE) – Bán, Jánossy (Pénzügyőr SE)

15:00 Női bronzmérkőzés
16:00 Férfi bronzmérkőzés
17:00 Női döntő
18:00 Férfi döntő