Két párosnak szurkolhatunk az U20-as strandröplabda Eb-n

Csütörtökön kezdődött az oroszországi Anapában, az U20-as strandröplabda Európa-bajnokság, ahol a lányoknál Harmat Borbála és Orbán Orsolya, a fiúknál pedig Benkő Balázs és Oláh Botond képviseli a színeinket. Mindkét páros megnyerte tavaly az U20-as bajnokságot.

 

Utóbbiak a B-csoportban lépnek homokra, ahol a második kiemelt svájci páros ellen kezdenek 13:15-kor, pénteken pedig előbb a 15. kiemelt franciák következnek 10:15-től, majd délután azok a 18. angolok, akik a Hajós/Stréli párost győzték le kétszer is az olimpiai selejtezőn.

A lányok az F-csoportba kaptak besorolást, ahol ugyancsak 13:15-kor kezdenek a 6. kiemelt osztrák páros ellen, majd pénteken reggel 8-kor a finnek, délután pedig a svédek következnek.

A csoportokból az első három jut tovább, a nyolc csoportgyőztes egyből a legjobb 16 közé jut, a másodikak és a harmadikak viszont meccselnek még egyet ezért. Onnan kezdve egyenes kieséses rendszerben zajlik tovább a torna – a csoportkör utolsó helyezettjei a 25., a keresztjáték vesztesei a 17., a nyolcaddöntőben vereséget szenvedők pedig a 9. helyen zárnak –, de az első nyolc helyért lejátsszák a helyosztókat.