Európa Liga-döntő: Most jön a főétel!

Csütörtökön és pénteken rendezik Budapesten a női röplabda Arany Európa Liga négyes döntőjét. Ez alkalomból tartott sajtótájékoztatót a Magyar Röplabda Szövetség a találkozó helyszínén, a Papp László Sportarénában.

 

Az elődöntőket június 14-én, csütörtökön játsszák – Bulgária és Finnország 17 órától, a magyar válogatott Csehország ellen pedig 20 órától lép majd pályára – az éremcsatákat pedig másnap ugyanebben az időpontokban. A négyes döntő egyben a főpróbája a jövő évi Európa-bajnokságnak is, amelyet Törökországgal, Lengyelországgal és Szlovákiával közösen rendez meg hazánk.

Az MRSZ főtitkára, Ludvig Zsolt elmondta, hogy nagy megtiszteltetés a sportág számára, hogy itt szerepelhet a Papp László Sportarénában, hiszen soha korábban nem rendeztek még röplabda mérkőzést ezen a helyszínen.
„Ez ugyanakkor komoly kihívást is jelent a számunkra, hiszen a egy speciális technológiát kell használnunk ahhoz, hogy a hálótartó oszlopokat le tudjuk tenni, miután az aréna padlózatát nem lehet megfúrni.”
A főtitkár abban is bízik, hogy az éppen csütörtökön rajtoló labdarúgó világbajnokság ellenére sokan kijönnek majd bíztatni a válogatottat a válogatottat az elődöntőben is, amelynek a fináléba kerülés mellett az is a tétje lesz, hogy melyik válogatott utazhat majd a június 20-24. között megrendezésre kerülő perui FIVB Challenger-tornára, amelynek győztese osztályozót játszhat majd a Nemzetek Ligájába kerülésért.

Jan De Brandt, a válogatott belga szövetségi kapitánya szerint jól sikerült a felkészülés, melynek során minden játékosát kipróbálhatta, ezáltal sok tapasztalatot szerzett a csapatról.
„Az itthoni mérkőzésinket megnyertük, az idegenben pedig ki tudtam próbálni minden játékost. Úgy gondolom, hogy készen állunk a feladatra, de a cseh válogatott egy nagyon erős, stabil csapat. A legyőzésükhöz százszázalékos teljesítményt kell majd nyújtanunk. Úgy is fogalmazhatnám, hogy az előétel, a csoportkör jó volt, a csütörtöki főfogás remélem még finomabb lesz, aztán meglátjuk, a pénteki desszert, hogy sikerül” – jelentette ki viccelődve De Brandt.

A sajtótájékoztatón a válogatott négy játékosa – Bleicher Réka, Molcsányi Rita, Nagy Eszter és az Európa Liga legfiatalabb játékosának számító Szedmák Réka – vett részt.

A játékosok egybehangzóan állították, hogy a hazai pálya senkinek sem jelent plusz terhet, hanem sokkal inkább motiválóan hat a csapatra. „Sok jegy elkelt, úgyhogy remélem, a kilátogató szurkolók amolyan hetedik emberként átsegítenek majd minket a nehezebb pillanatokon” – mondta Bleicher Réka.

A csapat azt is nagyon várja, hogy először edzhessen és játszhasson az Arénában, és tudják, hogy ilyen lehetőség, mármint hazai pályán megnyerni az Európa Ligát, ritkán adatik meg egy röplabdázónak, ezért „küzdeni fogunk, mint bab a fazékban” – jelentették ki a játékosok a jó hangulatú sajtótájékoztató végén.

Az eseményre egyébként már javában tart a jegyárusítás, a négyes döntőre a napijegyeket a neten és a helyszínen is 2900 és 1900 forintért lehet megváltani. A belépőket az interneten a www.tex.hu weboldalon lehet megvásárolni. A magyar csapat csütörtöki mérkőzését a Duna World élőben közvetíti.

 

Az Európa Liga négyes döntőjének programja
Június 14., csütörtök:
17:00 Bulgária – Finnország (elődöntő)
20:00 Magyarország – Csehország (elődöntő); Tv: Duna World
Június 15., péntek
17:00 Bronzmérkőzés
20:00 Döntő