Horvát válogatott libero és egy nagy visszatérő a Vasasnál

Horvát válogatott liberóval erősített a Vasas Óbuda női röplabdacsapata, ráadásként visszatért a piros-kékekhez Szabó Adrienn. Németh Anett viszont immár hivatalosan is bejelentette, hogy az Egyesült Államokba költözik.

A nyitásfogadásban és mezőnyben is kiváló képességekkel rendelkező, Nikolina Bozicevic 23 éves kora ellenére a HAOK Mladost Zagrebbel és legutóbbi csapatával, az OK Marina Kastelával is több horvát bajnoki címet, valamint kupagyőzelmet szerzett, s a válogatottban is szinte végigjátszotta a nemrég zárult Európa Liga-sorozatot. Utóbbiban a horvátok a magyarok mögött a harmadik helyen végeztek csoportjukban. Az első külföldi évére készülő liberó úgy fogalmazott, mint minden döntést, a mostani klubváltást is nehéz volt meghoznia, főleg úgy, hogy voltak más ajánlatai is.

Az átigazolásról, valamint az elmúlt szezont térdszalag-szakadás miatt kihagyó Lévai Vivienről Sarlós Márton, a Vasas Röplabda Kft. ügyvezetője a következőt mondta a csapat  honlapján:
„Csapatunk jövő évi keretének kialakítása kapcsán folyamatosan kapcsolatban vagyok Jakub Gluszak vezetőedzővel, így Lévai Vivien kapcsán is közösen hoztunk döntést. Amellett, hogy egy ízig-vérig vasasos, kiváló képességű liberóról van szó, sajnos azt is figyelembe kellett vennünk, hogy az elmúlt három szezonból kettőt is komoly sérülés miatt kellet kihagynia. Mivel az edzésmunkát csak augusztusban kezdheti meg újra, jelenleg még nagyon sok a kérdőjel. Úgy ítéltük meg, hogy egy kiemelten fontos poszton ilyen kockázatot most nem szabad bevállalnunk, így szerettük volna egy évre kölcsönadni, ám Vivi ebbe nem egyezett bele, pályafutását minden bizonnyal máshol folytatja. Nagyon sok sikert kívánok Neki, és egyúttal köszönöm a Vasasban eltöltött hosszú éveket, hiszen példamutató hozzáállásával és remek játékával alapköve volt csapatunknak. Csapatunk másik liberója, Juhár Dalma jövőre érettségizik, így iskolásként egyelőre nem tud napi két edzésre járni. Ennek ellenére a jövő az övé: bízunk abban, hogy töretlen marad a fejlődése és hamarosan kezdőként számíthatunk rá.”

A saját nevelésű, 18 éves kora ellenére már felnőtt válogatott Németh Anett – bár szerződéssel rendelkezett a következő szezonra, az abban szereplő lehetőséget kihasználva – úgy döntött, az Egyesült Államokban kezdi meg felsőoktatási tanulmányait, így ott folytatja pályafutását. Mindez azt jelenti, hogy – egy időre legalábbis – az ifibajnokság bronzmérkőzésén viselte utoljára a Vasas mezét.

Németh Anett távozásával két átlóra is szüksége volt a csapatnak: a posztra Villám Lilla mellé egy másik régi ismerős, Szabó Adrienn érkezett, aki 2012 és 2014 között erősítette a Vasas Óbudát. Abban a két idényben két Magyar Kupa-aranyérmet és egy bajnoki címet ünnepelhetett a Folyondár utcában, s most arra készül, hogy ismét legalább ennyire sikeres korszak kezdődjön a csapatnál.