Tata mellett Badenre figyelnek strandröplabdázóink

Pénteken, Tatán megkezdődik az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság első fordulója. A mezőnyből egy meghatározó páros azonban biztosan hiányozni fog: ezen a hétvégén Hajós Artúr és Stréli Bence ugyanis az ifjúsági olimpiára való kijutásért küzd az ausztriai Badenben.

 

A selejtező második fordulójába 16-16 fiú és leány páros jutott be, ahonnan öt-öt duó kvalifikálja magát az argentínai versenyre. A mieink tavaly nyáron, Siófokon egy szerb, egy lengyel és egy bosnyák párost megelőzve jutottak el idáig.

A mezőnyt négy csoportra osztották, ahonnan az első három páros továbbjut, de a négy csoportgyőztes egyből a legjobb nyolc közé, míg a többiek keresztbe játszanak a negyeddöntőbe kerülésért.

A Strandröplabdázásért SE párosa egy angol, egy fehérorosz és egy ukrán párossal került egy csoportba, s első mérkőzésüket pénteken 11:30-kor játsszák majd az utóbbiakkal. Pénteken 15:40-kor mégy egy találkozó vár még rájuk a fehéroroszok ellen, míg az angolok elleni meccsüket majd szombaton játsszák le.

Az osztrák városban egyébként a jövő héten felnőtt szatellit-tornát is rendeznek, amelyen két gödöllői női páros, Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra, illetve Dénesi Brigitta és Győri Panni próbálnak szerencsét a selejtezőben.