Strandröplabda ranglista: az ikrek és az ezüstösök nyertek a Breakouton

dav

A hétvégén, a tatai fordulóval rajtol az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság. A kiemelésekhez elkészült a legfrissebb ranglista is, amelybe beleszámít a hétvégi B-kategóriás Breakout Beach Tour első, margitszigeti fordulója.

 

A nőknél a Kovács-ikrek, Dóra és Eszter nyerték a versenyt, a döntőben a Dénesi Brigitta/Győri Panna párost legyőzve, míg a bronzérmes a Katona Janka/Sákovics Virág duó lett. Az esélyesek közé sorolt Háfra Dominika/Szabó Dorottya páros viszont előbbi kisebb sérülése miatt a csoportmérkőzések után feladni kényszerült a küzdelmeket.

Végeredmény, nők:
1. Kovács D./Kovács E.
2. Dénesi B./Győri
3. Katona/Sákovics
4. Dénesi D./Ördög
5. Szokol-Humay/Vercseg, Tátrai/Papp, Harmat/Orbán, Farkas E./Haàsz
9. Háfra/Szabó D., Sipos/Kaszás, Réthelyi O./Réthelyi Zs., Szikszai/Szücs A.
13. Szabó V./Farkas A., Kovács L./Radnóti, Antal/Witz, Müncz-Engelbrecht/Schmidt

A férfiaknál ezen okból a döntőt nem tudták lejátszani, így a tavaly ob-döntő ezüstérmese Kiss Dániel és Takács Gergely győzött, megelőzve Krekk Zoltánt és a 2015-ös bajnok Soós Izsákot, míg a harmadik helyen Filius István és új párja, Bodnár Lajos végzett.

Férfiak:
1. Kiss D./Takács G.
2. Soós/Krekk
3. Filius/Bodnár
4. Molnár Z./Szabó G.
5. Farkas T./Koch, Pordán/Szabó, Kovács B./Pető, Fülöp/Füstös
9. Oszlányi/Farkas M., Decker/Zsubori, Szigeti/Galbáts, Molnár I./Jahn
13. Teréki/Bartók, Krankovits/Szabó Gergely, Nagy Cs./Tóth K., Marton/Varga T.

Szabó Dorka a vegyes párosoknál vigasztalódott, amelyet megnyert Bagics Bencével, a döntőben Dénesi Brigittát és Molnár Zoltánt legyőzve, míg a harmadik helyen Harmat Borbála és Soltész Róbert végzett, azonban ennek a kategóriának az eredményei nem számítanak bele a ranglistába.

A nőknél így az idén már négy világranglista-pontszerző versenyen is részt vevő Lutter Eszter vezet, tavalyi párja, Lakatos Enikő és Szabó Dorottya előtt, míg a férfiaknál Benkő Balázs áll az élen, párját, Oláh Botondot, illetve az ezen a héten a badeni ifjúsági olimpiai selejtezőn részt vevő Hajós Artúrt és Stréli Bencét megelőzve.

Az új strandröplabda ranglista az alábbi linken tekinthető meg:

Ranglista_egyeni_2018_0604