Visszatért a sikeredző Kazincbarcikára

A Vegyész RC Kazincbarcika NB I-es férficsapatának vezetése szerdán jelentette be, hogy Daniel Oravec veszi át a szakmai munka irányítását, és a múlt héten lemondott Toma Sándor is marad a klub alkalmazásában.

Oravec az elmúlt években Szlovákiában dolgozott, legutóbb a Komárno vezetőedzője volt, ahonnan néhány hónapja távozott. A Vegyész megkeresésére örömmel mondott igent, és Kárpáti László klubelnök elégedetten nyilatkozott arról, hogy hamar sikerült megegyezniük a szlovák szakemberrel.

„Daniel Oravec nem ismeretlen a számunkra, a klub három bajnoki címéből kettőt az ő irányítása alatt nyertünk meg. Örülök, hogy sikerült megegyeznünk, csütörtöktől pedig már ő irányítja az edzéseket” – fogalmazott az elnök, aki hozzátette: Toma Sándort remek szakembernek tartja, és miután megbeszélték a történteket, eldőlt, hogy a korábbi vezetőedző marad a klub kötelékében. A felnőtt csapatnál a statisztikai feladatokat látja el, míg az utánpótláscsapatokat edzeni fogja.

Oraveccel a megállapodás a szezon végéig szól, de amennyiben a felek elégedettek lesznek a közös munkával, úgy a nyáron újra tárgyalóasztalhoz ülnek. A hétvégén a Vegyész a Pénzügyőr SE gárdáját fogadja az alapszakasz utolsó fordulójában, a kispadon még Dudás András ügyvezető-másodedző fog ülni, mivel Oravec engedélyére várni kell – adta hírül a Vegyész RC honlapja.