Rekordmezőny a strandröplabda diákolimpián

A múlt héten zajlott le Budapesten, a BME sporttelepén a strandröplabda diákolimpia, amelyre több mint 1200 versenyző adta be nevezését, azaz ez volt a sportág eddigi legnagyobb szabású versenye Magyarországon.

 

A keddtől péntekig tartó verseny négy korcsoportban (III–VI.), két-két kategóriában (nyílt páros, amatőr négyes) és nemben lett megrendezve, így összesen 16 éremkollekció talált gazdára.

A legfiatalabbaknál, a III. korcsoportban a fiúknál Oláh Róbert és Csók Levente révén szolnoki siker született (Fiumei úti Általános Iskola), akik éppen iskolatársaikat, Eperjesi Richárdot és Kovács Dominikot előzték meg, míg a bronzérem Egerbe került. A lányoknál viszont a Gödöllői Török Ignác Gimnázium két tanulója, Kristóf Dóra és Szabó Anna diadalmaskodott, a döntőben két gyenesdiási lányt, Bődi Pankát és Egri Lilit legyőzve, míg a bronz Ábel Adrienn és Bánki Bodza nyakába került (Aquincum Általános Iskola).

Az amatőr fiúknál az Olaszi Általános Iskola diadalmaskodott a majsi Frey János Általános Iskola és a Győri Audi csapata előtt, míg a lányoknál a kecskemétiek taroltak: a Zrínyi A csapata nyert a B és a győriek előtt.

A szerdai versenynap képgalériája

A IV. korcsoport fiú párosversenyében is a kecskemétiek taroltak, hiszen az aranyat stílszerűen a helyi Arany János Általános Iskola növendékei, Lakatos Leonárd és Bogdán Bence szerezték meg, míg a dobogó harmadik fokára ugyaninnen Mócza Máté és Kiss Bendegúz állhattak fel. A két kecskeméti páros közé a szolnoki Fiumei úti iskola párosa, Fózer Attila és Papp Ádám ékelődött be. A lányoknál Bánki Borka és Kömpf Gréta (Budapest, Aquincum) diadalmaskodtak Gabi Abigél és Kovács Dorka (Újpest, Csokonai) valamint Sótonyi Lili és Takács Viktória (Dunakeszi, Radnóti) előtt.

Az erősebbik nem négyeseinél a kunhegyesiek domináltak, hiszen a református iskola az első és a második helyet is megszerezték a dunakeszi Széchenyi iskola előtt, míg a lányoknál ugyanez volt a helyzet a budakeszi Prohászka iskola két csapatával, míg itt a szerencsi Rákóczi iskola B-csapata lett a harmadik.

A pénteki versenynap képgalériája

Az ötödik korcsoport leány párosainál 28 kettős indult, őket viszont alaposan elverte az eső délelőtt. Az elemek harcából végül az U16-os bajnok Petréd Imola és Szabó Zsófia (kispesti Deák) jött ki a legjobban, akik az idei U17-es terem Európa-bajnokságot megjárt Orosz Biankát és Sziládi Viktóriát (Székesfehérvár, Kodolányi) győzték le a döntőben. A bronzérem Nyíregyházára, a Vasvári Pál Gimnázium diákjaihoz, Dömsödi Tamarához és Karkusz Dominikához került.

A fiúknál Földes Dániel és Nagy Tamás (karcagi Nagy László Gimnázium) győzött Fekete Boldizsár és Péli Rudolf (Budapest, Apáczai Csere János Gimnázium), valamint Amabile Matteo és Nagy Ádám (Budapest, Kossuth Lajos Szakgimnázium) előtt. A karcagiak négyesben ezüstéremig jutottak, mert a gyöngyösi Berze gimnázium megelőzte őket, míg a harmadik a TF Gyakorló lett. A lányoknál – csakúgy, mint egy korcsoporttal lejjebb a budakesziek diadalmaskodtak a gyöngyösieket és a győri Czuczor Gergely Gimnázium csapatát megelőzve.

A hatodik korcsoportban női versenyében az U20-as bajnok Orbán Orsolya győzött Tóth Lucával (Budapest, Xantus János Gimnázium), Bíró Csenge és Kecskeméti Adél (Budapest, Kőrösi Csoma Gimnázium), valamint Gerner Tamara és Papp Dóra Lujza (Dunakeszi, Radnóti Miklós Gimnázium) előtt. A fiúknál fővárosi fölényt hozott a verseny: az U20-as bajnok Benkő Balázs ezúttal Buczkó Alexanderrel (TF Gyakorló) indult és nyert, megelőzve Balogh Marcellt és Sándor Bencét (Budapest Kölcsey Ferenc Gimnázium), valamint Stréli Dánielt és Farkas Benjámint (Budapest, Petrik Lajos Gimnázium).

A csütörtöki versenynap képgalériája

A fiú négyeseknél a szarvasi Vajda Péter Gimnázium csapata győzött a budakeszi Prohászka és a keszthelyi Vendéglátóipari Szakgimnázium előtt. A lányoknál a szekszárdi Perczel Mór szakiskola győzött a pécsi Gyakorló és a veszprémi Lovassy László Gimnázium csapatát megelőzve.

Diákolimpia_végeredmények