Fiatal lengyel vezetőedző érkezik a Vasas kispadjára

Fiatal kora ellenére kétszeres lengyel bajnokként és kétszeres lengyel kupagyőztesként érkezik a Vasas Óbuda női röplabdacsapatának kispadjára Jakub Głuszak.

 

A 32 esztendős szakember a Chemik Police csapatát irányította a 2015-16–os szezontól kezdődően idén februárig, amikor annak ellenére menesztették, hogy bajnokságban 17-1-es, a Bajnokok Ligájában pedig 3-1-es győzelem-vereség mérleggel állt. A szakember ezt megelőzően kétszer nyerte meg az egyik legerősebb európai bajnokságnak számító Orlen Ligát, valamint a kupasorozatot. A Vasas újdonsült vezetőedzője korábban két évig másodedzőként dolgozott a Police-nál, illetve előtte még két szezont a Budowlani Lodz kispadján is eltöltött. A lengyel női válogatott mellett öt évig statisztikus volt, a 2009-es Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, a 2010-es világbajnokságon kilencedik helyezést ért el a nemzeti csapattal.

Głuszak elmondta, amikor felvette a Vasassal a kapcsolatot, megtetszett neki, amit hallott: elsősorban az, hogy nem egy szezonban gondolkozik a klub, hanem van hosszabb távú célja is.

„Először megyek külföldre, ez nagy kihívás és kaland lesz nekem is. Hamar megállapodtunk a Vasassal, én pedig a múlt hetet már azzal töltöttem, hogy megnéztem a csapat tavalyi meccseit, különös tekintettel koncentrálva azokra a játékosokra, akik maradnak. Többükben is nagy potenciált látok, tehetséges röplabdázók alkotják a klubot, megfelelő külföldiekkel kiegészítve jó csapat leszünk” – jelentette ki magabiztosan a szakember.

A vezetőedző kiemelte, karrierje lengyelországi részét lezárta, új fejezetet nyitott, minden erejével azon lesz, hogy amikor véget ér az augusztus elején kezdődő új szezon, minden játékosa úgy érezze, emberileg és játéktudásban is fejlődött, előrelépett. Edzői filozófiájával kapcsolatban úgy fogalmazott, a kemény munkában hisz, s elvárja játékosaitól, hogy maximális erőbedobással eddzenek minden egyes tréningen.

Sarlós Márton, a Vasas Röplabda Kft. ügyvezetője a szerződés aláírását követően összegezte az elmúlt hetek történéseit.

„A legalkalmasabb vezetőedző kiválasztása a nyári időszak talán legfontosabb feladata volt, így semmiképpen sem szerettük volna elkapkodni a döntést. Az elmúlt hetekben a beérkező önéletrajzok, valamint személyes és Skype beszélgetések alapján három főre szűkítettük a jelöltek listáját. Közülük Kőnig Gábor jelezte, hogy a következő években U17-es szövetségi kapitányi munkájára szeretne koncentrálni, így ő az év végi megbízatását követően visszatér másodedzői posztjához. Jakub eredménysora magáért beszélt, ráadásul az első pillanattól kezdve elkötelezett volt a projekt iránt. Már a szerződés aláírása előtt is rengeteget dolgozott, napi kapcsolatban voltunk. A személyes találkozás után Jámbor Jánossal teljes egyetértésben döntöttünk a szerződtetése mellett, bízom benne, hogy Jakub igazol majd minket munkájával. Sok sikert kívánok Neki!” – fogalmazott Sarlós Márton.

Az új vezetőedző munkáját az előző szezonban megismert szakmai stáb segíti: Kőnig Gábor másodedzőként, Kleczli Csaba statisztikusként, Dienes Csilla gyúróként, Kiss Dániel pedig erőnléti edzőként marad a klub kötelékében – adta hírül a csapat hivatalos honlapja.