Építkezik a Jászberény – Békéscsabáról érkezett az új feladó

Nem csak távozókról, hanem már érkezőkről is szólnak a hírek Jászberényben. Az idei szezon bajnoki és Magyar Kupa negyedik helyezettje két fiatal reménységet is szerződtetett Békéscsabáról.

A klub két saját nevelésű alapembere, Pintér Andrea és Lékó Lilla a következő idényben is berényi színekben játszik majd. Ugyanakkor már az is kiderült, hogy Borsos Lili, Bleicher Nóra, Miklai Zsanett, Alina Adamenya és Bertók Bettina máshol folytatják a pályafutásukat. A napokban aztán az is hivatalossá vált, hogy irányító poszton új játékost igazolt az egyesület, méghozzá a bajnok Békéscsaba 18 esztendős irányítóját, Petrenkó Brigittát.

A fiatal reménység az idén tavasszal kulcsjátékosa volt az U19-es válogatottnak az Eb-selejtezőn, sőt a felnőttválogatott szövetségi kapitánya, Jan De Brandt is felfigyelt a 180 cm magas röplabdázóra, és a huszonhármas keretben neki is helyet biztosított.

Nagy megtiszteltetésnek vettem, hogy a Jászberényi Röplabda Klub felfigyelt rám és megkerestek a klubtól. Deme Gáborban egy nagyon kedves, őszinte embert ismertem meg és nekem nemcsak a magánéletemben, hanem a sportpályafutásom alatt is fontosak ezek az emberi tulajdonságok. Gábor elmondta, hogy abszolút alapemberként számít rám és ez nekem nagyon inspiráló volt. Fiatalon kipróbálhatom és megmutathatom, hogy igazából mire is vagyok képes, ami óriási motivációt is jelent számomra”- nyilatkozta új feladónk, amikor arról kérdeztük, miért volt számára csábító a jászberényi megkeresés. Nagyszerű érzés egy olyan csapatban szerepelni, ahol olyan játékostársaim lesznek, mint Pintér Andi és Lékó Lilla. Szeretném a legtöbbet kihozni magamból és a klubnak, valamint a szurkolóknak is örömet okozni” – mondta Petrenkó az egyesület honlapján.

Petrenkó mellett még egy kiváló adottságokkal rendelkező röplabdázót szerződtetett a Jászberény Békéscsabáról Petőváry Panni személyében. A 20 esztendős átló szintén bajnokként és Magyar Kupa-ezüstérmesként vált klubot.

Azért döntöttem az eligazolás mellett, mert több játéklehetőséget es felelősséget szerettem volna vállalni a következő szezonban. A megkereséseim közül a Jászberény ajánlata volt legszimpatikusabb, hiszen a klub céljai megegyeznek az elképzeléseimmel. Bízom a stáb, meg a csapat szakmai munkájában és hiszem, hogy az elkövetkezendő idényben is messzire eljutunk, ezáltal a megegyezésre is nehézség nélkül sor került” – fogalmazott Petőváry.

Az idei negyedik helyezett Jászberény Volleyball Team lépésről lépésre építkezik, és folyamatosan arra törekszik, hogy a lehető legfelkészültebben várja az őszi szezonkezdetet. A felnőtt csapat vezetőedzője továbbra is Deme Gábor lesz, a másodedző a korábbi válogatott Bajáriné Pesti Anikó, és a korábbi másodedző, Makai Péter is az edzői stáb szerves része marad.