Visszavágott a Vasas az MTK-nak!

A Vasas Óbuda csapata nyerte a női röplabda NB I. szerda esti rangadóját az MTK ellen. Jókay Zoltán együttese nem adott esélyt ellenfelének, a vendégek mindhárom játszmában 17 pontig jutottak.

A házigazda megadta az alaphangot az első játszma megnyerésével, és a térfélcsere után is végig kézben tartotta az irányítást. A második szett sorsa Hardy blokkjával dőlt el, és a folytatásban is a Vasas járt előrébb a pontgyűjtésben. A piros-kékek hiába vezettek már 5:0-ra az elején, az MTK felzárkózott, és a szett közepén már csak egy pont volt a két csapat közti különbség. A hajrában megrázták magát a hazaiak, és végül bebiztosították sikerüket. A Vasas visszavágott riválisának az őszi 3-0-s vereségért, pontszámban is beérte az olasz Alberto Salomoni tanítványait, és a tabella harmadik helyéről várhatja a folytatást. .

Vasas Óbuda – MTK 3-0 (17, 17, 17)
Folyondár u., 300 néző. V.: Kiss Z., dr. Árpás.

Vasas Óbuda: Kountoura 3, Sklar 20, Hardy 6, Rountree 12, Török 10, Pekárik 4. Csere: Lévai (liberó), Kiss, Durst. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

MTK: Lutter, Szűcs 8, Hackl 8, Lakatos 4, Petőváry 7, Papp 1. Csere: Nagy (liberó), Kilyénfalvi 1, Tímár. Vezetőedző: Alberto Salomoni.

Jókay Zoltán: Kontroll alatt tartottuk az ellenfelet, végig a kezünkben volt a mérkőzés. Amikor megközelítettek minket, mindig tudtunk újítani. Sajnos, sok nyitást rontottunk, de nem élt ezzel a lehetőséggel az MTK.

Alberto Salomoni: A Vasas elsősorban azzal tudott nyerni, hogy nem voltak hullámvölgyek a játékában. Felkészültünk az ellenfélből, de úgy tűnt, hogy a játékosok hamar elfelejtették a megbeszélteket a pályán. Nem játszottunk jól, reális az eredmény.