Európa Liga: Szakmáry Gréta és Sándor Renáta már várja a franciák elleni meccset!

A magyar női válogatott vasárnap kezdi Európa Liga-selejtezős szereplését a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csarnokában. A lányok gőzerővel készülnek a franciák elleni mérkőzésre, több edzésükön is forgatóstábok kíváncsiskodtak. Az M1 riportere, Lipcsei Betta a két, Németországban profiskodó légióst, Szakmáry Grétát és Sándor Renátát kérdezte.  

„Ismét egy új csapatot kell összeállítani, mert minden évben változik a keret. Most is egy fiatal csapattal készülünk, és az előttünk álló mérkőzéseken a fő feladat az lesz, hogy összeszokjunk. Nagyon jó teremben edzhetünk, és annak is nagyon örülünk, hogy a júniusi négyes döntőt is Budapesten rendezik” – fogalmazott válogatottunk egyik alapembere, Szakmáry Gréta.

Sándor Renáta hosszú idő után foglalta el újból a helyét a nemzeti együttes keretében.

„A mostani keret tagjai közül előzetesen négy-öt játékost ismertem személyesen, izgultam, milyen lesz, de kellemesen csalótam. A fiatalok jó fejek, tehetségesek, én pedig könnyen be tudtam illeszkedni a csapatba. Bízom benne, hogy júniusban csúcsformába lendülünk. Az Izrael elleni két találkozó megmutatta, miben kell még fejlődnünk, a kapitány pedig elég tapasztalattal bír ahhoz, hogy ezt megoldja” – tette hozzá Sándor Renáta.

A két lány klubcsapatával éppen egymás ellen játszotta a német bajnokság döntőjét, és végül Szakmáryék kerekedtek felül. A játékos elmondta: jövőre is a németeknél folytatja, mert hiányzik még egy Német Kupa-aranyérem a gyűjteményből.

A teljes beszélgetést az alábbi linken tekinthetik meg: http://www.mediaklikk.hu/video/ma-delutan-2018-05-18-i-adas-5/

JEGYINFÓ: A Közszolgálati Egyetemen rendezendő mérkőzéseken csak a meccsnapokon, a helyszínen lehet jegyet vásárolni, a pénztár egy órával a kezdés előtt nyit! A találkozókra napijegyek lesznek, tehát a kettős meccsekre ugyanúgy 1500 forintba kerülnek a belépők, mint a szóló találkozókra. A diák és nyugdíjas belépőket 1000 forintért lehet megvenni, és minden találkozón az első száz 12 éven aluli gyermek ingyen tekintheti meg a meccset.

A franciák elleni meccs helyszínéről itt olvashat: https://hunvolley.hu/?p=11928

Az Európa Liga-program:

05.20., 18:30 Magyarország–Franciaország, Budapest, Közszolgálati Egyetem (női EL)

05.23., 16:00 Magyarország–Albánia, Budapest, Közszolgálati Egyetem (férfi EL)

05.23., 18:30 Magyarország–Horvátország, Budapest, Közszolgálati Egyetem (női EL)

05.30., 18:30 Magyarország–Horvátország, Kazincbarcika (férfi EL)

06.06., 16:00 Magyarország–Fehéroroszország, Érd (férfi EL)

06.06., 18:30 Magyarország–Finnország, Érd (női EL)

06.14-15 Négyes döntő (női EL)