Vasas-MTK: Török Kata számára különleges lesz a rangadó!

Fővárosi rangadót rendeznek ma este 20 órakor a női röplabda NB I.-ben. A Vasas Óbuda az MTK együttesét fogadja. A két csapat őszi mérkőzésén az MTK győzött 3:0-ra. A mostani találkozó előtt a Vasas jelenlegi, az MTK korábbi röplabdázójával, a még ifjúsági korú, de a felnőttek közt is egyre nagyobb szerepet kapó Török Katával beszélgettünk.

– Mozgalmas hétvégétek volt: a Békéscsaba elleni felnőtt bajnoki után másnap már Egerben az Országos Ifjúsági Kupán szerepeltetek többen is, ma pedig jön az MTK elleni rangadó. Hogy bírjátok ezt a terhelést?
– Igyekszünk maximálisan felkészülni minden meccsre, bár tényleg kevés pihenőnk van, de szerintem viszonylag jól bírja a csapat a terhelést.
– Fiatal játékosként, négyes ütőként egyre több szerephez jutsz a felnőtt csapat keretében. Hogy sikerül megbirkózni ezzel a feladattal?
– Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ilyen fiatalként ekkora szerepet kapok a Vasas felnőtt csapatában, és próbálok mindig megbirkózni az előttünk/előttem álló feladatokkal, ami természetesen nem mindig könnyű, de élvezem a kihívást!
– Egy-egy nagy rangadó előtt – mondjuk az MTK ellen – hogy készülsz?
Meccsek előtt igyekszem átgondolni a megbeszélt taktikát, ráhangolódni az előttünk álló mérkőzésre.
– Érdekesség, hogy nem is olyan rég még az MTK csapatában röplabdáztál, most pedig a Vasas színeiben épp ellenük készülsz. Mennyire lesz különleges számodra ez a mérkőzés?
– A mostani MTK-meccs valóban különleges nekem, hiszen a tavalyi csapatom ellen kell játszanom, számomra nagyon fontos emberek ellen, de ezt a mérkőzés alatt ki szoktam tudni zárni. Az első meccsen 3:0-ra kikaptunk tőlük, ezért most szeretnénk visszavágni.
– Mik a céljaid a röplabdával? Végleg eldőlt már, hogy élsportoló leszel?
– A röplabda az egyik legfontosabb dolog az életemben és igen szeretnék élsportoló lenni, valamint külföldön játszani, ha lesz rá lehetőségem. Emellett szeretnék majd felnőtt válogatott lenni!
– A tanulmányaid terén hogy állsz?
– A Szilágyi Erzsébet Gimnáziumba járok, idén fogok érettségizni és bár mindig is a röpi volt nálam az első, szeretnék továbbtanulni!
– Végül pedig arról, hogy kerültél kapcsolatba a röplabdával, kinek a segítségével és miért szeretted meg ennyire a röplabdát?
– Hét éves koromban kezdtem el ezt a sportot, apukám javasolta, hogy próbáljam ki. Szinte azonnal megszerettem, mert imádom a labdajátékokat és a csapat sportokat. Nagyon változatos és izgalmas játék, mindig találkozok új dolgokkal az edzések, meccsek során, hiszen nincs két egyforma helyzet, labdamenet, végig ott kell lenni fejben és ezt az állandó kihívást nagyon szeretem!

A szerdán 20 órakor kezdődő Vasas Óbuda-MTK Budapest NB I.-es női rangadót az M4 Sport élőben közvetíti.