Először jutott kupadöntőbe a Pénzügyőr

Utolsóként a Pénzügyőr SE csapata biztosította helyét a Magyar Kupa döntőjében, miután az elődöntő visszavágóján 3:1-re győzött a HÉP-Kecskeméti RC otthonában. A fővárosi csapatnak a 3:0-ra megnyert első találkozó után két nyert játszma is elég volt a fináléba kerüléshez, s így már a harmadik szett végén örülhettek. A február 11-i kupadöntőben az ugyancsak első fináléját játszó Openhouse-Szolnoki RKSI lesz a Pénzügyőr ellenfele.

FÉRFI MAGYAR KUPA ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
HÉP-Kecskeméti RC – Pénzügyőr SE 1:3 (–19, 23, –23, –24)
Kecskemét. 200 néző. V: Bodrogi, Csizmarik.
Kecskemét: Balla, Pesti, Kunnert, Horváth K., Szabó M., Erki. Csere: Csala (liberó), Vocskó, Jánossy, Leiner. Vezetőedző: Gyurkó Sándor.
Pénzügyőr: Kiss D., Bokor G., Tóth A., Bagics, Kovács S., Szalai. Csere: Magyarosi, Ronkainen (liberók), Kiss N., Balogh M., Takács G., Torma. Vezetőedző: Weczera Csaba.
Továbbjutott: a Pénzügyőr, kettős győzelemmel

MESTERMÉRLEG
Gyurkó Sándor:Megpróbáltunk mindent, harcosak voltunk, küzdöttünk, mert a Pénzügyőr ellen csak így lehetett esélyünk. A második játszmában sikerült is nyernünk, de a harmadikban az ő tapasztalatuk diadalmaskodott. A végén aztán csalódottságunkban még a cseresorukat sem tudtuk legyőzni. Összességében a nagyobb rutinnal rendelkező csapat győzött, amihez gratulálunk, és sok sikert kívánunk nekik a döntőben, mi pedig megpróbáljuk megszerezni a bronzérmet.

Weczera Csaba:Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, és azt is kaptuk. Főleg a második és a harmadik játszmát bírtuk nehezen fejben, mert nem tudtuk befejezni a támadásainkat. Szerencsére a harmadik szett végén jól sikerült Bagics szervákkal ki tudtuk harcolni a döntőbe jutást. A negyedik szettben már a cserék kaptak lehetőséget, de azt is megnyertük. Ami a döntőt illeti, ez mindkét csapatnak óriási lehetőség, mi megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek, a szolnokiak pedig fokozatosan mutattak javuló teljesítményt. Az a csapat nyeri majd a kupát, amelyik jobban tud koncentrálni, okosabban játszik, nem pörög túl, de ugyanakkor azért megfelelő fordulatszámon játszik.

HETI PROGRAM:
Február 1., szerda
20:00 Vasas Óbuda – MTK Budapest (női NB I); Tv: M4 Sport
Február 3., péntek
18:00 UTE – Linamar-Békéscsaba (női NB I), Tv: M4 Sport
Február 4., szombat
10:00 Leány Országos Gyermek Bajnokság (Budapest, Dunakeszi, Szeged)
14:00 Junior-válogatott – HÉP-Kecskemét (férfi NB I)
16:00 MAFC BME – DEAC (férfi NB I)
17:00 Junior-válogatott – PTE PEAC C-Doki (férfi NB I)
17:00 Budaörs – Palota (női NB I)
17:00 Vasas Óbuda – Jászberény (női NB I)
18:00 Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr (férfi NB I)
Február 5., vasárnap
10:00 Leány Országos Gyermek Bajnokság (Budapest, Székesfehérvár)
13:00 Junior-válogatott – Fino Kaposvár (férfi NB I)