Új fejezet kezdődött a kazincbarcikai röplabdasportban

Tizenkét év után került újra Kazincbarcikára a férfi röplabda magyar bajnoki aranyérem. A borsodiak hosszú utat jártak be, amíg újra eljutottak a csúcsra: a korábbi sikereket nehéz évek követték, egy szezon erejéig még az NB II-be is visszacsúszott a társaság. Erről is beszélt Kárpáti Zoltán ügyvezető és Szabó Dávid csapatkapitány az M4 Sport televíziós csatorna Sport7fő című műsorában.

„Nagyon bízunk benne, hogy egy új fejezet kezdődött a klub életében ezzel a sikerrel – fogalmazott a klub korábbi játékosa, jelenlegi ügyvezetője, Kárpáti Zoltán. – Az idei szezonunkat alapjaiban meghatározta, hogy a röplabda bekerült a TAO-támogatott labdajátékok közé. Komoly munkába fogtunk, hazahoztunk több játékost és meghatározó külföldiekkel erősítettünk, és meghatároztuk a fő célokat is. Bátor döntés volt, hogy leigazoltuk a 42 esztendős Mészáros Dömötört, aki megmutatta, hogy egy fantasztikus sportember, ő is végigcsinálta azt, amit a fiatalok, és példát mutatott a többieknek.”

„Ha elindulunk egy komolyabb nemzetközi sorozatban, megéri Magyarországon játszani – tette hozzá a gárda vezéregyénisége, Szabó Dávid. – Idén az volt a fő erősségünk, hogy tudtunk csapatként működni; ha valakinek nem ment a játék, mindig volt, aki segítsen.”

A Vegyész vezetői tavaly kétéves ciklusban gondolkodtak, és a kupagyőzelem, valamint a bajnoki cím után a csapat magját szeretnék együtt tartani. A Közép-európai Ligában kapott néhány pofont a társaság, így azt is tudják, hol és mennyiben kell erősíteni. Ugyancsak fontos cél az utánpótlás megerősítése, Kazincbarcika is tervezi egy akadémia megalapítását. Egy olyan munkacsarnokot építenek majd, ami igazi szentélye lehet a munkának.