Magyar Kupa: a nőknél megismétlődik a tavalyi döntő!

Kettős győzelemmel, játszmaveszteség nélkül jutott a női röplabda Magyar Kupa érdi döntőjébe a címvédő Linamar-BRSE. Az elődöntő békéscsabai visszavágóján magabiztos játékkal győzött 3:0-ra a hazai együttes a két kulcsjátékosát nélkülöző Fatum-Nyíregyháza ellen. A BRSE a Vasas Óbudával játssza a döntőt, a Nyíregyháza pedig a Jászberénnyel a bronzmérkőzést február 10-én.

Női röplabda Magyar Kupa-elődöntő, visszavágó
Linamar-BRSE – Fatum-Nyíregyháza 3:0 (15, 13, 15)
Békéscsaba, 1000 néző. V.: Vári P., Halász E.
Békéscsaba: Szakmáry, Nazarenko, Tálas, Bodnár, Matics, Szmirnova. Csere: Molcsányi (libero), Petrenkó. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics
Nyíregyháza: Vacsi, Villám, Genesis F., Leidgeb, Valdez, Kalotai. Csere: Isis F. (libero), Kundrák, Sitku. Vezetőedző: Horváth András
Továbbjutott a BRSE 6:0-s játszmaaránnyal.

A mérkőzés alakulása: I. játszma 9:7, 13:10, 19:11, 22:14. II. játszma: 5:1, 7:5, 16:7, 20:13. III. játszma: 8:2, 12:7, 17:12, 22:13.

Szasa Nedeljkovics: Szépen haladunk a szezon elején kitűzött cél felé. Az egész mérkőzés alatt jól játszottunk és magabiztos győzelmet arattunk. Nincs más dolgunk, mint az érdi kupadöntőben február 10-én megszerezni az aranyérmet, ezért utazunk, szeretnénk megvédeni a címünket a Vasas ellen.
Horváth András: Ebben az összeállításban erőn felül teljesített a csapat! Sajnos két meghatározó játékosunk nem tudta vállalni a merkőzést: Josephina Fernandez kisebb sérülés, Szombathelyi Szandra vírusos megbetegedés miatt nem állt rendelkezésemre. A két kezdő nyitásfogadó négyesütőnk hiányában a fogadásaink ma akadoztak. A Békéscsabának gratulálok a sikerhez, nekünk nincs más dolgunk, mint megszerezni a bronzérmet.

A Békéscsaba-Vasas döntőt 17 órakor, a Nyíregyháza-Jászberény bronzmérkőzés 19 óra 15 perckor rendezik február 10-én, pénten az Érd Arénában.