Heti program: zárul a férfi alapszakasz és a kupaelődöntő

Az elmúlt két héttel ellentétben a következő nem lesz olyan sok találkozó, viszont annál nagyobb lesz a jelentőségük, hiszen kialakul a Magyar Kupa döntőjének párosítása és lezárul a férfi NB I alapszakasza is.

Kedden játsszák le az utolsó két elődöntőt a Magyar Kupában, s ezeken eldől, hogy melyik csapat lesz a hölgyeknél a Vasas Óbuda, illetve az uraknál az Openhouse-Szolnok ellenfele a február 10-11-én, Érden megrendezésre kerülő fináléban. A nőknél egyértelműbbnek tűnik a helyzet, hiszen a címvédő Linamar-BRSE Nyíregyházán is nyert 3:0-ra, s hazai pályán még inkább ők az esélyesek. A férfiaknál a Pénzügyőr nyerte az első találkozót 3:0-ra a HÉP-Kecskemét ellen, de ott viszont utóbbi lesz a házigazdája a visszavágónak, azaz még sok minden előfordulhat, akár aranyszett is.

Négy női bajnokit is megrendeznek a héten, amiből kettőt is közvetít a televízió: szerdán a Vasas és az MTK, pénteken pedig az UTE és a Békéscsaba mérkőzését. A hölgyeknél szombaton a Vasas és a Jászberény, valamint a Budaörs és a Palota is összecsap.

A férfiaknál öt találkozó van még hátra az alapszakaszban, ebből hármat a junior-válogatott játszik, de lesz egy rangadó is, mégpedig a Kazincbarcika és a Pénzügyőr között, amely az alapszakasz második helyéről hivatott dönteni.

Szombaton és vasárnap az Országos Gyermek Bajnokság újabb fordulóit rendezik a lányoknak, míg Nyíregyházán az V.-VI. korcsoport diákolimpiájának döntőjére kerül sor.

HETI PROGRAM:
Január 31., kedd
18:00 Linamar-Békéscsaba – Fatum Nyíregyháza (női Magyar Kupa elődöntő, visszavágó)
20:00 HÉP-Kecskemét – Pénzügyőr (férfi Magyar Kupa elődöntő, visszavágó)
Február 1., szerda
20:00 Vasas Óbuda – MTK Budapest (női NB I); Tv: M4 Sport
Február 3., péntek
18:00 UTE – Linamar-Békéscsaba (női NB I), Tv: M4 Sport
Február 4., szombat
10:00 Leány Országos Gyermek Bajnokság (Budapest, Dunakeszi, Szeged)
14:00 Junior-válogatott – HÉP-Kecskemét (férfi NB I)
16:00 MAFC BME – DEAC (férfi NB I)
17:00 Junior-válogatott – PTE PEAC C-Doki (férfi NB I)
17:00 Budaörs – Palota (női NB I)
17:00 Vasas Óbuda – Jászberény (női NB I)
18:00 Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr (férfi NB I)
Február 5., vasárnap
10:00 Leány Országos Gyermek Bajnokság (Budapest, Székesfehérvár)
13:00 Junior-válogatott – Fino Kaposvár (férfi NB I)