16 éves faladóval nyert rangadót a Kaposvár

Öt szettes, 128 perces mérkőzésen győzött a Pénzügyőr otthonában a Kaposvár a férfi röplabda NB I. vasárnap délutáni rangadóján. A bajnokság címvédője már csütörtökön bebiztosította az alapszakasz elsőségét, de egyik nagy riválisa otthonában is mindent megtett a sikerért. A Kazincbarcika Dunaújvárosban, a Szolnok pedig Sümegen nyert három szettben. A Kecskemét hazai pályán gyűrte le a MAFC legénységét, aminek alighanem a Dunaferr háza táján is nagyon örültek.

Az első játszmát végig vezetve nyerte a Fino, a térfélcsere után pedig a ráadásban egyenlített a házigazda. Ezután újra a kaposváriak percei következtek, majd ismét a Pénzügyőr kerekedett felül. Az ötödik szettre maradt a döntés, ahol a somogyiak semmit nem bíztak a véletlenre, és bebiztosították újabb győzelmüket. A közönség igazi ütőpárbajt láthatott: a hazai csapatban Szalai Szabolcs 23, a túloldalon Dávid Zoltán 20, a rangadó utolsó két pontját jegyző Bögöly Gábor pedig 19 pontot gyűjtött. A Demeter-legénység sikerének értékét növeli, hogy a bokasérüléssel bajlódó feladót, Keen Cameront helyettesítő Szabó Bence irányította a csapatot a pályán. A 16 esztendős, utánpótlás válogatott tehetség végigjátszotta a mérkőzést, és nagy részt vállalt a presztízs szempontjából is fontos diadalból.

Pénzügyőr SE – Fino Kaposvár SE 2:3 (-23, 28, -18, 18, -12)
Kőér u., 200 néző. V.: Éva T., Horváth M.

Pénzügyőr: Kiss D. 14, Bokor G. 14, Tóth A. 5, Bagics B. 9, Kovács S. 13, Szalai Sz. 23. Csere: Ronkainen (libero), Kiss N., Rozgonyi 1, Takács G. 3, Torma. Vezetőedző: Weczera Csaba.

Kaposvár: Szabó B. 6, Dávid Z. 20, Vajda 2, Bögöly 19, Bozóki 17, Nagy J. 6. Csere: Deák (libero), Batári (libero), Csányi 3, Kalmár 4. Vezetőedző: Demeter György.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 7:8, 10:16, 19:21. II. játszma: 7:8, 16:14, 21:20. III. játszma: 5:8, 10:16, 12:21. IV. játszma: 8:3, 16:13, 21:17. V. játszma: 4:5, 8:10, 11:12.

Weczera Csaba: – Kritikán aluli, rangadóhoz méltatlan játékvezetést láthattunk. Fáradtan, bágyadtan kezdtünk, és amire játékba lendültünk, már nem tudtuk a magunk javára fordítani az eredményt. A Kaposvár labda-biztosabb volt a végén. Ma csak egy pontot szereztünk, így nyernünk kell Kazincbarcikán, hogy megszerezzük az alapszakasz második helyét.

Demeter György: – Taktikus, pontos, fegyelmezett játékkal szereztük meg a győzelmet. Külön öröm, hogy első számú feladónk, Keen Cameron távollétében is jobbak voltunk, a fiatal Szabó Bence jól helytállt a pályán. Egyszerű, de hatékony röplabdát játszottunk, kevés hibával.