Rangadó a férfiaknál: a második fogadja az elsőt

Vérbeli rangadót rendeznek vasárnap 16 órától a férfi NB I-ben: a második helyen tanyázó Pénzügyőr SE az éllovas Fino Kaposvár együttesét látja vendégül.

A szerdai, fájó Magyar Kupa-vereség után csütörtökön a Sümeg elleni bajnoki mérkőzés megnyerésével vigasztalódott a kaposvári együttes, és a három megszerzett pontnak köszönhetően lényegében sikerült bebiztosítani az alapszakasz első helyét.

„Sűrű volt az elmúlt időszak programja, és zárásként még vár ránk egy komoly mérkőzés a Pénzügyőr ellen. Az őszi, hazai találkozót 3-2-re megnyertük, idegenben viszont jóval nehezebb dolgunk lesz. Nem véletlen a fővárosiak idei remek szereplése, hiszen kitűnő játékosokkal erősödtek a nyáron, mint például korábbi csapatkapitányunkkal, Bagics Balázzsal. Sajnos, feladónk Keen Cameron bokasérülés miatt nem játszhat, de így is szeretnénk sikerrel szerepelni” – fogalmazott a Fino vezetőedzője, Demeter György.

A Pénzügyőr SE játékosai remek hangulatban várhatják a rangadót, hiszen a Magyar Kupa-elődöntő első mérkőzését 3-0-ra megnyerték a Kecskemét ellen, így fél lábbal már a fináléban érezhetik magukat.

„A Kaposvár már megnyerte az alapszakaszt, így nekik igazából már tétje nincsen a mérkőzésnek, viszont ennek ellenére nehéz összecsapásra számítok. Nekünk a célunk, hogy megszerezzük az alapszakasz második helyét, ami valószínűleg az utolsó meccsünkön. Kazincbarcikán dől majd el, így nem mindegy, hány ponttal érkezünk oda. Ezért szeretnénk hazai pályán pontot, pontokat szerezni a Fino ellen” – mondta Weczera Csaba vezetőedző.

A Fino 51, a Pénzügyőr pedig 44 ponttal várja a kezdést.

A férfi NB I további, mai mérkőzései:
15:30 Sümegi RE – Openhause Szolnoki RKSI
16:00 Dunaferr SE – Vegyész RC Kazincbarcika
17:00 HÉP-Kecskeméti RC – MAFC-BME