Meglepetés a férfidöntő első mérkőzésén – Kazincbarcikán nyert a Fino!

Felborult a papírforma a férfi röplabda-bajnokság döntőjének első mérkőzésén: a címvédő Fino Kaposvár legénysége öt szettben nyert az alapszakasz-győztes és a szezonkezdet óta veretlen VRC Kazincbarcika ellen a Don Bosco Sportközpontban.

Jobban kezdte a mérkőzést a házigazda, és a szett elején megszerzett előnyt a folytatásban sikerült még tovább növelni. A vendégek mindössze 17 pontig jutottak. A térfélcsere után a Fino akarata érvényesült a pályán. 10-16-ról ugyan még feljöttek a borsodiak, de a remek formát mutató Nagy Péter vezérletével a címvédőnek sikerült egyenlítenie. A harmadik játékrész ismét sima VRCK-részsikert hozott: a Barcika Szabó Dávid pontja után már 23-13-ra vezetett, és ezután már csak két pontra futotta a somogyiak erejéből. A negyedik játszmában megint csak a vendégeknek ment jobban. Daniel Oravec fiai 19 pontot gyűjtöttek, és sem a cserék, sem az időkérések nem segítettek. 115 percnyi játék után így az ötödik szettre maradt a döntés

A Fino vett jobb rajtot (1-3), aztán előnybe került a VRCK. A térfélcserénél 8-6-ra vezetett a házigazda, a hajrát azonban jobban bírta a Fino, és Bögöly pontjaival eljutott a meccslabdához, Nagy Péter pedig pontot tett az ütközet végére.

VRC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 2-3 (17, -21, 15, -19)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 700 néző. V.: Adler, Horváth M.

VRCK: Páez 3, Mészáros 18, Juhász 11, Szabó D. 15, Milev 13, Banai 12. Csere: Gebhardt Á., Dudás T. (liberók), Toronyai 1, Blázsovics 3, Árva 1, Kozsla. Vezetőedző: Daniel Oravec.
Kaposvár: Keen 4, Horváth K. 7, Kalmár 4, Nagy P. 23, Bögöly 16, Vajda 6. Csere: Pápai (liberó), Nikolov 5. Vezetőedző: Demeter György.
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Fino Kaposvár javára.

Daniel Oravec: Biztatóan kezdtünk, de a folytatásban már gyengén nyitottunk, valamint nagyon kevés sáncot hoztunk. Nem álltunk össze, elkéstünk, ennél egy döntőben sokkal jobban kell koncentrálni ezen a téren is. Elveszítettük az első mérkőzést, de Kaposváron mindent megteszünk, hogy kiegyenlítsünk.

Demeter György: Tudtuk nagyon jól, hogy a Kazincbarcika alapjátéka rendkívül jó, amit az első és a harmadik játszmában is bizonyított. Sikerült feljavulnunk, jól nyitottunk és védekeztünk, aminek köszönhetően megszereztük ezt a győzelmet. A párharcnak azonban még koránt sincs vége.