Mexikóban és Algériában lép majd pályára női válogatottunk

A Nemzetközi Röplabda Szövetség eljuttatta a Magyar Röplabda Szövetség számára a nyári World Grand Prix III. csoportjának lebonyolítási tervét. Ezek alapján a mieink számára az első tornát a mexikói Aguascalientesben rendezik, míg a második torna helyszíne az előzetes hírekkel ellentétben mégsem Venezuela, hanem Algéria lesz.

Az első tornát július 7. és 9. között rendezik majd Mexikóban, Aguascalientesben. A több, mint 700 ezer fős lakosú város Mexikó közepén helyezkedik el, a fővárostól nagyjából 400 kilométerre, de saját repülőtere is van. A mieink itt a házigazdákon kívül Ausztráliával, valamint Trinidad és Tobagóval mérik össze erejüket.

A második tornára egy héttel később Algéria fővárosban, Algírban kerül sor, s itt a rendezők mellett Mexikóval és Venezuelával mérik majd össze erejüket lányaink. Ebben a nyolcasban szerepel Kamerun és Kolumbia is, s minden válogatott két tornán vesz részt.

Az ezen megszerzett pontok alapján az első három, illetve amennyiben a négyes döntőt rendező Ausztrália is köztük van, akkor az első négy jut be július 21-23-i ausztráliai döntőbe. A négyes döntő győztese a következő évben már a World Grand Prix másodosztályában szerepelhet, arról nem is beszélve, hogy a résztvevők jelentős ranglista pontokhoz jutnak.