Nyíregyházán folytatódik a női döntő

Pénteken este Nyíregyházán folytatódik a női röplabda-bajnokság döntője. A szabolcsi találkozót a címvédő Békéscsaba várhatja előnyből, a hazaiak az egyenlítésért küzdhetnek majd szurkolóik előtt.

Kedden este megtette az első lépést a Linamar-Békéscsabai RSE női röplabdacsapata a címvédés felé vezető úton, miután négy játszmában felülmúlta a Fatum Nyíregyháza együttesét a bajnoki döntő nyitó mérkőzésén. Pénteken este már a Continental Arénában feszülnek egymásnak a felek, és a BRSE ismeri a szabolcsi győzelem receptjét, ugyanis már többször megverte legnagyobb riválisát saját otthonában.

„Együtt van a csapat, mindez meglátszódott a keddi találkozón is. Számomra nagyon fontos a bizalom, ismerem Kormos Mihály szakmai igazgatót, sokat segített az elmúlt hetek során, hogy visszanyerjem formámat. Intenzívek az edzések, sokat léptünk előre fizikálisan, de mentális és taktikai felkészülésünk is magas szintű volt. Örültünk, hogy mindezt sikerült a pályára vinni az első meccsen, így előnyt szereztünk. Nem lesz könnyű Nyíregyházán, de csapatunk számos nagy csatát megélt már. Hiszünk egymásban, az elvégzett munkában, határozott célunk, hogy zsinórban ötödik alkalommal nyerjük meg a magyar bajnoki címet.” – mondta a csabaiak centere, Bodnár Dorottya a klub hivatalos honlapján.

A nyírségiek a Magyar Kupa-győzelemmel szép sorozatba kezdtek, ugyanis a negyeddöntőt és az elődöntőt is veretlenül zárták. A csabai 3-1-es vereség után nincs „világvége-hangulat” az öltözőben.

„Továbbra is azt kell hangsúlyozni, hogy a Békéscsaba a favorit, ők az aktuális bajnokok. A kupadöntőben sikerült őket legyőznünk, de ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Remek játékoskeretük van, a kupafiaskó után pedig szeretnének bizonyítani. Nekünk nem szabad görcsölnünk, élvezni kell minden pillanatát a döntőnek, a legnagyobb elvárásom a játékosokkal kapcsolatban az, hogy merjenek játszani, és hogy ez mire lesz elég, majd meglátjuk a finálé után. Kedden, Békéscsabán három játszma rendben volt, de nem játszottunk elég agresszívan, a széleken nem fejeztük be a támadásokat. Nincs dráma, kontrollálni kell az érzéseinket és tanulnunk kell a hibákból a pénteki meccsig” – hangsúlyozta Hollósy László vezetőedző.

A mérkőzés pénteken 20 órakor kezdődik, és az M4 Sport televíziós csatorna élőben közvetíti.