Ajándék molinók az Eb-hősöknek

A Penta Gödöllői RC születésnapját pénteken ünneplő válogatott csapatkapitánya, Széles Petra különleges ajándékot kapott a jeles alkalomból, a szombati TFSE elleni bajnoki mérkőzés előtt: mégpedig a Magyar Röplabda Szövetség őt ábrázoló molinóját.

A molinókat az MRSZ még 2015-ben készíttette, még pedig arról a tizenkét játékosról – név szerint: Dobi Edina, Horváth Dóra, Kötél Zsanett, Lévai Vivien, Liliom Rita, Pallag Ágnes, Sándor Renáta, Szakmáry Gréta, Széles Petra, Szombathelyi Szandra, Tálas Zsuzsanna és Vacsi Evelin –, akik 2014-ben, 28 év után kiharcolták az Európa-bajnoki részvétel jogát. Ők vettek részt – Kötél Dórával kiegészülve – a következő évi Európa-bajnokságon és tagjai voltak az Európa Liga-győztes csapatnak is.

Ezeket a molinókat a szövetség több rendezvényén is láthatták a szurkolók – például Magyar Kupa-döntő, Alba Régia Gála, Savaria Kupa és az Európa Liga-mérkőzések. A válogatott összeállítása azonban azóta jelentősen kicserélődött, tavaly már csak az akkori keret fele volt tagja az újabb Európa-bajnoki részvételt kiharcoló csapatnak. Ezért az MRSZ úgy döntött, hogy a molinókat megkapják a 2014-es Eb-selejtező hősei, természetesen mindenki az őt ábrázolót.

Csütörtökön, a Jászberény – Fatum Nyíregyháza mérkőzésen Szombathelyi Szandra és Vacsi Evelin vehette át, szombaton pedig a Penta Gödöllői RC – TFSE meccs előtt Széles Petra kapta meg ünnepélyes keretek között, születésnapi ajándékként, míg a találkozó után Kötél Zsanett is megkapta azt.

A lányok mindannyian nagyon örültek az ajándéknak, de annyira váratlanul érte őket a dolog, hogy hirtelen még nem tudták megmondani, hogy hová teszik majd ki. Egyben azonban egyet értettek: méltó helyet fognak neki találni. A hét során a többi, Magyarországon játszó játékos is átveheti majd a molinókat, sőt a légiósok közül rövidesen Liliom Rita is Magyarországra látogat majd, ő majd a Békéscsaba elleni CEV-kupa találkozón kapja meg. Májusban pedig a többi légiós is hozzájuthat.