Két World Touron is indulhat a Lutter, Szombathelyi páros

Február közepe óta készül együtt a négyszeres strandröplabda bajnok Lutter Eszter és a kétszeres ob-győztes Szombathelyi Szandra. A páros nem akárhol fog debütálni: sikerült bejutniuk két háromcsillagos World Tour-verseny mezőnyébe is májusban – adták hírül a versenyzők facebook-oldalukon.

 

Ilyen rangos és erős versenyen emberemlékezet óta nem indulhatott magyar női strandröplabdázó, Lutter és Szombathelyi azonban mindjárt kettőn is a mezőny tagja lehet: előbb a május 2-án, a törökországi Mersinben próbálhatnak szerencsét, ahol a selejtezőben a 19. kiemelési helyet kapták meg, míg egy héttel később, május 8-án a svájci Luzernben is indulhatnak, ahol várhatóan a 24. kiemeltek lesznek a selejtezőben.

Ha utóbbi versenyen nem sikerül kiharcolniuk a főtáblára kerülést, akkor átteszik székhelyüket az olaszországi Bibiónéba, ahol éppen azon a hétvégén kerül megrendezésre a világ egyik legrangosabb nem ranglistapontszerző versenye, a hagyományos Beach Volley Marathon, ahol minden évben több száz páros méri össze tudását.

Tavaly ősszel itt Lutter Eszter, akkor még Lakatos Enikővel bronzérmet szerzett, ami minden idők legjobb magyar páros helyezése volt, a honi strandröplabdázók által is nagyon kedvelt tornán. Gubik János tanítványai szeretnék megismételni a tavalyi szereplést.