Oroszországban küzd a továbbjutásért a fiú U20-as válogatott

A dunaújvárosi sportcsarnokban fejezte be a felkészülést az az oroszországi Európa-bajnoki selejtezőre a magyar U20-as fiú röplabda válogatott. A fiúk csütörtökön, pénteken és vasárnap lépnek majd pályára a tornán, és a toronymagasan esélyes házigazdák mögött szeretnék megszerezni a második helyet.

Tomanóczy Tibor szövetségi edző a Kaposvár, a Szolnok és a Kecskemét csapatai mellett a DSE Röplabda Akadémián nevelkedő játékosokat hívta meg bő keretébe. A fiatalok a felkészülésüket különböző fizikai állapotban kezdték meg, így a szakvezetésnek az is feladata volt, hogy minden játékost a lehető legjobb erőállapotra hozza. Ebből a célból utaztak el a juniorok egy egyhetes edzőtáborba Kazincbarcikára, ahol a hazaiakon kívül a Pénzügyőr ellen is játszhattak felkészülési mérkőzéseket. A látottak alapján kellett leszűkíteni a 18 fős keretet 12 tagúra.

„Nagyon hasznos felkészülési mérkőzéseken vagyunk túl, mivel a Kazincbarcika hasonló erősséget képvisel, mint leendő ellenfeleink – mondta a szakember a dunaujvaros.com hírportálnak. – Az állóképesség fejlesztése mellett javítanunk kellett egyes játékelemeket, így például a távoli labdák betámadását és a nyitásfogadást is. A dunaújvárosi kétnapos edzőtábor után indulunk útnak az Európa-bajnoki selejtezőre, ahol a hazaiakon kívül Izrael és Észtország legjobbjaival fogunk játszani. A célunk az első két hely egyikének megszerzése, hiszen a többi csoport összevetése alapján az első helyezetteken kívül, akik egyenes ágon jutnak a döntőbe, a legjobb másodiknak van még esélye bekerülnie. Reális esélyünk a második hely megszerzésére van, hiszen az orosz együttes a selejtező toronymagas esélyese.”

Az oroszországi tornáról hétfőn érkeznek haza a fiúk, akik másnap, május elsején pihenő nélkül már NBI-es bajnokin lépnek pályára.

Az Eb selejtező programja:

Április 26. Magyarország – Észtország
Április 27. Magyarország – Oroszország
Április 29. Magyarország – Izrael