Fókuszban a 2019-es női röplabda Európa-bajnokság

Az Európai Röplabda Szövetség (CEV) vezetői Luxemburgban látták vendégül a 2019-es női Európa-bajnokság négy rendező országának képviselőit, hogy egyeztessenek arról, hol tartanak az előkészületek és milyen feladatok várnak rájuk az előttünk álló hónapokban. Törökország, Szlovákia és Lengyelország mellett Magyarország is részt vett a megbeszélésen. Hazánkat Ludvig Zsolt MRSZ-főtitkár mellett Nagy Kornél és Hoboth Sándor képviselte még a szövetség részéről a találkozón. A 24 csapatos kontinensviadalt 2019 augusztusában és szeptemberében tartják.

A CEV alelnöke, Renato Arena a luxemburgi ülésen hangsúlyozta: a 2019-es női Európa-bajnokság sok szempontból is új lesz. „Ez az első alkalom, hogy négy ország együtt fog rendezni egy ilyen rangos eseményt. Biztos vagyok abban, hogy egy csapatként dolgozva egy igen sikeres nemzetközi eseményt rendezünk majd.”

A sportvezető hozzátette: mindent megtesznek azért, hogy ez az esemény több legyen, mint egy Európa-bajnokság – legyen ez egy olyan rendezvény, amelyen mindenki jól érzi majd magát, és szívesen vesz részt.

A helyszínen számos megbeszélésre volt lehetőség a versenynaptárral, a marketinggel, a verseny helyszínekkel, a promóciós kampánnyal, a kísérő programokkal, a televíziós közvetítésekkel és sok más dologgal kapcsolatban. Sok elképzelés, javaslat került terítékre a CEV vezetőitől és a rendező országok képviselőitől egyaránt.

A 2019-es női Európa-bajnokság mezőnyét tehát 24 csapat alkotja majd, a kvalifikációs sorozat néhány hét múlva elkezdődik a kiadó helyekért. Magyarországnak – rendezőként – nem kell selejteznie, válogatottunk biztos résztvevője a tornának.