Az Eb-re készül Tiszaújvárosban az U17-es válogatott

Megkezdte felkészülését az április 13-án, Szófiában kezdődő Európa-bajnokságra a magyar női ifjúsági válogatott. Kőnig Gábor csapata az április 11-i utazásig Tiszaújvárosban tréningezik, a lányok több edzőmérkőzést is játszanak majd ez idő alatt.

 

A mieink januárban, Miskolcon vívták ki az Eb-döntőben való szereplés jogát, ahol a házigazda bolgárok mellett Fehéroroszországgal, Oroszországgal, Szerbiával és Szlovéniával kerültek egy csoportba. Innen majd az első két helyezett jut az elődöntőbe, a harmadik és a negyedik pedig az 5-8. helyért játszhat.

A 17 tagú keret tagjai vasárnap este óta tartózkodnak Tiszaújvárosban, ahol napi két edzéssel készülnek a kontinensviadalra, s szerdán Ungvárra utaznak, ahol az ugyancsak Eb-résztvevő Ukrajnával mérik össze erejüket több felkészülési mérkőzésen is, egészen péntekig. A keretszűkítés a hétévégén várható, a 12 fős csapat tagjai az április 11-i utazásig már nem kapnak szabadnapot, aznap onnan mennek majd autóbusszal a Ferihegyi repülőtérre, ahonnan majd repülővel érkeznek Szófiába.

Ami a keret tagjait illeti, a tizenkét miskolci hős mellett további öt játékos készül még a csapattal, amelynek felkészülését Kőnig Gábor irányítja a megszokott segítőivel, azaz Kleczli Csaba és Rédei Liána másodedzőkkel, Töviskes Ákos masszőrrel és Hiervarter Ákos statisztikussal, míg a csapatvezető Szabados István lesz. A stábhoz a hét második felében csatlakozik majd Jan De Brandt, a felnőtt női válogatott belga szövetségi kapitánya is, aki igyekszik majd segíteni az Európa-bajnoki felkészülést, majd az ifjúsági csapat elutazása után a női junior-válogatotthoz teszi át a székhelyét, amely a hónap végén Eb-selejtezőket játszik.

 

Az Európa-bajnokságra készülő női U17-es válogatott bő kerete:
Araczki Gyöngyvér (center, Linamar-BRSE), Bakai Kata (center, Vasas Óbuda), Berkó Liliána (feladó, Felsővárosi Fésűs RA), Boros Réka (feladó, Vasas Óbuda), Boskó Ágnes (feladó, Linamar-BRSE), Karkusz Dominika (liberó, Fatum-Nyíregyháza), Kertész Petra (liberó, Linamar-BRSE), Kiss Anna (center, Felsővárosi Fésűs RA), Kump Alíz (ütő, Penta Gödöllői RC), Manninger Luca (ütő, Vasas Óbuda), Orosz Bianka (center, Felsővárosi Fésűs RA), Stollár Szonja (ütő, Linamar-BRSE), Szabó Lili (ütő, Fatum-Nyíregyháza), Sziládi Viktória (univerzál, Felsővárosi Fésűs RA), Tatár Gréta (ütő, Linamar-BRSE), Vecsey Fanni (ütő, Penta Gödöllői RC), Vincze Sára (ütő, Vasas Óbuda)

A magyar U17-es válogatott Eb-mérkőzései:
Április 13. 19:00 Magyarország – Szlovénia
Április 14. 19:00 Magyarország – Bulgária
Április 15. 19:00 Magyarország – Fehéroroszország
Április 17. 19:00 Magyarország – Szerbia
Április 18. 16:30 Magyarország – Oroszország