Köszöntötték a Magyar Kupa-győztes csapatot Nyíregyházán!

Polgármesteri elismerésben részesült Nyíregyháza csütörtöki városi közgyűlésén a Fatum-Nyíregyháza csapata a női röplabda Magyar Kupa 2018. évi döntőjének megnyeréséért. Az emlékplaketteket Dr. Kovács Ferenc, az MRSZ elnöke, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere adta át a csapatnak és a stábnak.

Mint ismert, a nyíregyházi együttes az elődöntőben a tavalyi döntős Vasas Óbudát győzte le, majd az érdi döntőben a kétszeres címvédő Linamar-BRSE ellen diadalmaskodott 3:2 arányban, közönségszórakoztató mérkőzésen.

A Magyar Kupa-döntő egyik legjobbja a nyíregyháziak saját nevelésű, válogatott kerettag liberója, Tóth Fruzsina volt, aki – csapattársaival együtt – a képen látható emlékplakettet is megkapta a nyíregyházi közgyűlés alkalmával.

A nyíregyházi női röplabdacsapat idei sikerével immár hétszeres Magyar Kupa-győztesnek mondhatja magát. Az együttes 11 év, 2007 után ért fel ismét a csúcsra.

A nyíregyháziak azóta túl vannak egy sikeres bajnoki negyeddöntőn is, a Vasas Óbudát ejtették ki a négy közé jutásért két győzelemmel, vasárnaptól pedig az UTE együttesével játszanak a döntőbe kerülésért. Teljesítményükre az országos média is felfigyelt: az M4 Sport az UTE-Nyíregyháza párharc harmadik mérkőzését április 9-én, hétfőn 20 órakor élőben közvetíti majd…