Négy korosztályos döntő mezőnye már kialakult

Már a célegyenesben tartanak az idei korosztályos bajnokságok elődöntői, olyannyira, hogy a döntők felének már kialakult a mezőnye: a junior lányoknál, az ifjúsági fiúknál és mindkét nemben a serdülőknél már a hatos döntőkre készülhetnek azok a csapatok, amelyek kvalifikálták magukat.

 

A legidősebbek között, a lányoknál két kisebb meglepetés is született: az MTK-t a Budaörs (ráadásul csoportgyőztesként), a Penta Gödöllőt a TFSE ejtette ki, igaz, utóbbi csak azok számára meglepetés, akik nem tudták, hogy ez a csapat gyakorlatilag a Vasas tavalyi ifi bajnokcsapatára épül. Rajtuk kívül a BRSE, a Nyíregyháza, az UTE és a Vasas vívta még ki a hatos döntőben való indulás jogát. A férfiaknál május 19-ig derül majd ki, hogy mely hat csapat vehet részt a június 1-3. közötti finálén.

Az ifjúsági fiúknál a SZESE döntőbe kerülése a legkomolyabb bravúr, emellett gyakorlatilag papírforma a Dunaferr, a Fino Kaposvár, a HÉP-Kecskemét a Pénzügyőr és a Szolnok fináléba kerülése. A lányoknál éppen a következő hétvégén zárul majd az elődöntő, de a Békéscsaba, a Felsőváros, a Gödöllő és a Vasas már az utolsó meccsektől függetlenül a finálé tagja, de a szegedieknek is csak matematikai esélyük van a Nyíregyháza ellenében. A RÖPKE és az MTK viszont késhegyig menő csatát vív majd Kaposváron, miután ők azonos pontszámmal állnak, s a kecskemétieknek mindössze egy nyert játszmával állnak jobban. A hatos döntőt ebben a korosztályban június 8. és 10. között rendezik.

A serdülőknél mindkét nemben véget értek már az elődöntők: a fiúknál a négy „nagy” – Dunaferr, Kaposvár, Kecskemét, Szolnok – mellett a Malév és a Sümeg-Dabronc, a lányoknál a Békéscsaba, a Gödöllő, az UTE és a Vasas mellett a Dunakanyar és a Kecskemét indulhat a május 25-27-i fináléban. A gyermekkorosztályban a fiúknál április 22-én, a lányoknál pedig a mostani hétvégén zárul a kvalifikáció a május 19-21-i döntőre.

(Fotó: Nagy Tamás)

 

U21 – OJB (június 1-3.)
Férfi: május 19.
Női: BRSE, Budaörs, Fatum-Nyíregyháza, TFSE, UTE, Vasas Óbuda

U19 – OIB (június 8-10.)
Fiú: Dunaferr, Fino Kaposvár, HÉP-Kecskemét, Pénzügyőr, SZESE, Szolnok
Lány: március 30. (eddig döntőbe jutott: BRSE, Felsőváros-MÁV Előre, Penta Gödöllő, Vasas Óbuda)

U17 – OSB (május 25-27.)
Fiú: Dunaferr, Fino Kaposvár, Kecskemét, Malév SC, Sümeg-Dabronc, Szolnok
Lány: BRSE, Dunakanyar SE, Kecskemét, Penta Gödöllő, UTE, Vasas Óbuda

U15 – OGYB (május 19-21.)
Fiú: április 22.
Lány: március 31.