Graboplast Magyar Kupa-döntő: újra a csúcsra érne a Vegyész

Szombaton és vasárnap rendezik Érden a Graboplast Magyar Kupa idei döntőit és bronzmérkőzéseit. Szombaton a férfiaké a pálya: 15 óra 30 perckor a korábbi 18-szoros győztes Fino Kaposvár SE a Pénzügyőrrel csatázik a bronzéremért, 18 órától pedig a Vegyész RC Kazincbarcika és a HÉP Kecskeméti RC küzd meg az első helyért. Esélylatolgató.

A Graboplast Magyar Kupa idei férfi döntője igazi slágermérkőzés lesz: a Vegyész RC a szezon kezdete óta veretlen a magyar mezőnyben, a Kecskemét viszont nagy elánnal és a bravúr reményében készül a szombaton 18 órakor kezdődő találkozóra. A VRCK a napokban két felkészülési mérkőzést is játszott a szlovák bajnokság listavezetőjével, és a VK Prievidza otthonában megvívott találkozók jó erőfelmérőnek bizonyultak.


„Előbb a mezőnymunkán volt a hangsúly, másnap pedig a sáncmunkán – mondta Daniel Oravec vezetőedző a vrck.hu érdeklődésére. – Kollégám és én is elégedetten tekintünk vissza erre a két napra, hiszen mindkét csapat felkészülését jól szolgálták ezek a gyakorlások. Láttuk, hogy miben kell még javulnunk, ezeket a hiányosságokat pedig igyekszünk kijavítani a kupadöntőig. Nem volt könnyű dolgunk az elődöntőben, a Kaposvár ugyanis korábban már 18 alkalommal nyert Magyar Kupát, és most is nemes, méltó ellenfél volt. Az idegenben aratott 3-0-s siker után hazai pályán a legfontosabb feladat az első két szett megnyerése volt, amit koncentráltan, jó hozzáállással sikerült hoznunk. Végül sikerült nagy csatában győzni, így a Vegyész újra kupadöntőt játszhat. Az aranyérem sorsa egy mérkőzésen, semleges pályán dől el, és a Kecskemét ellen a bajnoki mérkőzésekhez hasonlóan most is nehéz dolgunk lesz. Szeretnénk győzni!”

A férfiak döntőjébe 11 év után jutott be a Vegyész RC, a Kecskemét viszont nem hagyott ki ennyit, és a hírös város sportbarátai számára felejthetetlen emlék a békéscsabai finálé megnyerése. Négy évvel ezelőtt a kaposváriakat sikerült két vállra fektetni öt szettes összecsapás végén, és előzetesen most is az ellenfél tűnik esélyesebbnek.


„Igazából az már kiderült, hogy jelen pillanatban a Kazincbarcika a magyar bajnokságban veretlen és toronymagasan esélyes az első hely megszerzésére. Mi mindkét bajnoki találkozón közel kerültünk hozzájuk, mondhatnám azt is, hogy elég szoros meccs után jöttek ki kétszer is győztesként ellenünk. Hasonló mérkőzést várok a kupadöntőtől is. Ha hasonlóan szoros meccset tudunk vívni, akkor lehet esélyünk akár a győzelemre is, hiszen egy mérkőzésen, semleges pályán a pillanatnyi forma fog dönteni” – mondta a HÉP Kecskeméti RC csapatkapitánya, Dávid Zoltán.
Az eseményre jegyek még korlátozott számban kaphatók. Aki nem lesz ott Érden, az is láthatja a találkozókat, hiszen a vasárnapi női döntőt az M4 Sport élőben közvetíti, a többi meccset pedig a szövetség honlapján (hunvolley.hu) lehet majd látni élő streamen.