Harmadik lett női ülőröplabda-válogatottunk a subzone-versenyen

A hétvégén került megrendezésre a subzone és Nyílt Női Nemzetközi Ülőröplabda Torna Mátraházán, öt válogatott részvételével. A remek hangulatú versenyen igazán színvonalas mérkőzéseket láthatott a közönség.

 

Ami a mieinket illeti, a csapat a tornán negyedik, a Subzone pontszerző versenyében pedig harmadik helyen zárt, hiszen a hollandok ebben nem számítanak bele. Válogatottunk – annak ellenére, hogy négy alapember sem állt Raska Gyula szövetségi kapitány rendelkezésére – a horvátok ellen győzött 3:0-ra, s bár a többi csapattól kikapott, de ők az Eb-n is a mieink előtt végeztek.

„Nagyon elégedettek voltunk a hétvégi versennyel – mondta el a torna után a szövetségi kapitány –, hiszen a ParaVolley Europe szinte összes vezetője jelen volt az eseményen, ahonnan elégedetten távoztak. Ezúton köszönöm az összes kollégám és segítőim a munkáját! Ami a válogatottat illeti, az alakuló félben lévő női csapatunk remek teljesítményt nyújtott, nagy csatában sikerült legyőznie a rivális horvát válogatottat. A mieink önmagukat fölülmúlva, felszabadult egységes játékot mutatva megérdemelten nyertek. A jövőre nézve nagyon bizakodók vagyunk.”

 

A végső sorrend:
1. Olaszország
2. Hollandia (a subzone versenyen kívül indultak)
3. Szlovénia
4. Magyarország (Csillag Edina, Kocsisné Weninger Anita, Nebehaj Barbara, Szabó Éva, Szabó Zita, Szabóné Sipos Éva, Szilágyi Erzsébet, Szűcs Gyuláné)
5. Horvátország