Hungarian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Belarusian Bosnian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Finnish French Georgian German Greek Hebrew Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian Vietnamese Welsh
2017. április 06., csütörtök 22:12

Már csak egy hely kiadó az OGYB-n

A hétvégén játszották le az Országos Gyermek Bajnokság elődöntőit. A fiúknál már ki is alakul a hatos döntő mezőnye, a lányoknál ugyan négy csoportban még hátra van egy kör, ám abból háromban már eldőlt a továbbjutó kiléte, már csak egy csoportban nyílt még a verseny a továbbjutásért.


A fiúknál az elődöntők második tornáján nem történt eget rengető változás: azok a csapatok végeztek a csoportok élén, akik már az első torna után is vezettek, s a második helyezettek sem változtak. Csoportgyőztesként így a Kecskemét, a Szolnok és a Sümeg, második helyezettként a Malév, a Pénzügyőr és a MAFC-Felsőváros vívta ki a júniusi hatos döntőben való szereplés jogát. Ami némi meglepetés, hogy nem sikerült ugyanez a Kaposvárnak és a Kazincbarcikának, a Dunaferr pedig már az elődöntőbe sem jutott be.

A fiú OGYB eredményei és tabellái

A lányoknál három fordulós az elődöntő, mivel a hármas csoportokból csak az első helyezettek jutnak a fináléba. Két csoportban már korábban megrendezték a második fordulót, így ezekben már be is fejeződtek a küzdelmek. A Békéscsaba „A” csapata szettveszteség nélkül lett első a TRSE és a Szolnok előtt, a Hercules viszont csak egy győzelemmel előzte meg a Szombathelyi Sportiskolát és kettővel a Kaposvárt.

A maradék négy csoportból háromban úgy alakultak az eredmények, hogy már most eldőlt az első helyezett kiléte: a Felsővárost és a Nyíregyházát ugyan a győzelmeket tekintve még beérhetné a Jászberény és az MTK, a szettarányuk azonban még akkor is jobb lenne, ha kétszer 3:0-ra kapnának ki. A Gödöllő viszont úgy lett csoportgyőztes, hogy riválisaik a Miskolc és a Kecskemét egyszer-egyszer legyőzte egymást, így ők már a győzelmek tekintetében sem tudják behozni az éllovast.

Így már csak egy csoport nyitott, ahol a Vasas és az UTE verseng egymással a csoportgyőzelemért, köszönhetően a körbeveréseknek. A két csapat között mindössze egy győzelem a különbség, sőt a Dunakanyar is csak eggyel van lemaradva tőlük, s szélsőséges esetben alakulhatnak úgy az eredmények, hogy ők lesznek a továbbjutók, ám ehhez az április 23-i záró fordulóban, a Folyondár utcában kétszer is 3:0-ra kellene nyerniük, az első meccsen pedig UTE-nak 3:2-re kell legyőznie a Vasast.

A leány OGYB eredményei és tabellái

A Tatár Mihály Fiú Országos Gyermek Bajnokság döntősei (címvédő: Szolnok)
Kecskemét, MAFC-Felsőváros, Malév, Pénzügyőr, Sümeg, Szolnok

A Dr. Kotsis Attilné Leány Országos Gyermek Bajnokság döntősei (címvédő: Nyíregyháza)
Békéscsaba A, Felsőváros, Gödöllő, Hercules, Nyíregyháza, Vasas/UTE/Dunakanyar

Egy résztvevő híján tehát teljes már mind a négy korosztályos bajnokság döntőjének mezőnye. Érdekes, hogy az erősebbik nemben idén a Kecskemét, a Pénzügyőr és a Szolnok képviselteti magát mind a négy döntőben, míg a gyengébbikben a Békéscsaba, a Gödöllő és a Nyíregyháza mellett erre az UTE-nak van esélye, ha a gyermek korosztályban is sikerül megszerezni a csoportgyőzelmet.

Az Országos Serdülő Bajnokság döntőjének mezőnye
Fiúk: Dunaferr, Kaposvár, Kecskemét, Pénzügyőr, Szolnok, Sümeg (címvédő: Kecskemét)
Lányok: Balatonfüred, Békéscsaba, Felsőváros, Gödöllő, Nyíregyháza, UTE (címvédő: Vasas)

Az Országos Ifjúsági Bajnokság döntőjének mezőnye
Fiúk: Dunaferr SE, HÉP-Kecskeméti RC, Kaposvári Röplabda Akadémia-FINO, MAFC-Felsőváros, Pénzügyőr SE, Szolnoki Főiskola RKSI (címvédő: Kaposvár)
Lányok: Békéscsabai RSE, Gödöllői RC, MTK Budapest, Nyíregyháza, UTE, Vasas Óbuda (címvédő: Gödöllő)

Az Országos Junior Bajnokság döntőjének mezőnye
Férfiak: Dunaferr SE, Fino Kaposvár SE, HÉP-Kecskeméti RC, Pénzügyőr SE, Szolnoki Főiskola RKSI, Vegyész RC Kazincbarcika (címvédő: Dunaferr)
Nők: 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem, Fatum-Nyíregyháza, Linamar-Békéscsabai RSE, Penta Gödöllői RC, UTE, Vasas Óbuda (címvédő: MTK)

 

Megjelent: 724 alkalommal
mobil logo
u19 plakat
gyor ifi
hun flag english flag

Tabellák

 

Női NBI helyosztók-döntő

Csapat 1. Mérk. 2. Mérk. 3. Mérk. 4. Mérk. 5. Mérk. Hely.
Linamar-BRSE 3
3
3
X
X
1.hely
Vasas Óbuda 0 1 0
X
X
2.hely
Fatum Nyíregyháza 0 3 3
 3 X
3.hely
Jászberény 3 1 0
1
 X 4.hely
UTE 1
3 3 X X 5.hely
MTK 3
1
2 X X 6.hely
1. MCM Diamant KE 3  3 X
X X 7.hely
Penta Gödöllői RC 0
0
 X

8.hely

Következő mérkőzések

Eredmények

2017-04-04
17:30
2017-03-29
20:00
2017-03-26
15:15
2017-03-25
17:00
2017-03-25
16:00
2017-03-25
15:00
2017-04-24
19:00
2017-04-21
18:00
2017-04-20
20:15
2017-04-17
18:00