Sporttörténelmi esemény lesz a 100 nap múlva kezdődő női Eb!

dav

Száz nap múlva, augusztus 23-án kezdődik a magyar–török–lengyel–szlovák társrendezésű női röplabda Európa-bajnokság, ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatóval egybekötött közönségtalálkozót a Magyar Röplabda Szövetség és a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör az Erzsébetligeti színházban.

 

A rendezvény egyik vendége a 85-szörös válogatott Dobi Edina volt, aki éppen itt jelentette be hivatalosan, hogy végleg felhagy a sportággal.

„Egy éve még csak ideiglenesen gondoltam úgy, befejezem a röplabdázást, de sajnos a szervezetem döntött helyettem is a folytatásról. A pályán már nem tudnék száz százalékot nyújtani, máshogy pedig nem akarok játszani. Viszont nagyon örülök, hogy felkértek az Európa-bajnokság nagykövetének, és hogy legalább ilyen szinten a csapat mellett maradhatok.”

A másik vendég, Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára volt, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy nem csak a női, hanem ülőröplabda Európa-bajnokságnak is házigazdája lesz majd Budapest, amelynek mérkőzéseit július 13. és 21. között játsszák majd a Ludovika Arénában. Emellett kiemelte, hogy sporttörténelmi esemény lesz Magyarország számára az augusztusi budapesti női röplabda Európa-bajnokság, ami a sportág valaha volt legnagyobb hazai rendezésű sporteseménye.

Az esemény meglepetésvendége a sportág legendás szövetségi kapitánya, a hónap végén 91 éves dr. Kotsis Attiláné, Gabi néni volt.

A női Európa-bajnokágon a mieink Észtországgal, Romániával, Azerbajdzsánnal, Horvátországgal és Hollandiával szerepel egy csoportban. Az Eb mérkőzéseit Budapesten, a Papp László Sportarénában rendezik, amelyre a belépőket a www.eventim.hu weboldalon lehet megvásárolni.

 

A magyar női röplabda-válogatott csoportmérkőzései (Papp László Sportaréna):
08.23 20:30 Magyarország – Észtország
08.24 20:30 Magyarország – Románia
08.26 20:30 Magyarország – Azerbajdzsán
08.28 18:00 Magyarország – Horvátország
08.29 18:00 Magyarország – Hollandia