Szettet sem vesztett a Hajós, Stréli páros a Breakouton

Vasárnap rendezték meg az első fedett pályás B-kategóriás Breakout strandröplabda-versenyt a BME-sporttelepen. A férfiaknál az ifjúsági olimpia selejtezőjére készülő Hajós Artúr és Stréli Bence, a nőknél pedig Antal Anett és a tavalyi ob-n ezüstérmes Szabó Dorottya végzett az élen.

 

A férfiaknál 16 páros nevezett, akiket négyes csoportokba rangsoroltak a szervezők. A tavaly két korosztályos MEVZA-tornát nyerő, valamint az U18-as Eb-n kilencedik Hajós Artúr és Stréli Bence sem a csoportmeccseken, sem pedig az egyenes kieséses fázisban nem vesztett játszmát. A döntőben Krekk Zoltánnal és a hóröplabda Európa Touron remekül szereplő Soós Izsák helyére beugró Benkő Balázzsal mérték össze erejüket, s nyertek 21:13-ra és 21:9-re. A harmadik helyen a Kelemen Péter, Müller Vilmos duó végzett, a bronzmeccsen a Gyurik, Kreizinger párost legyőzve.

A hölgyeknél – ahol 13 páros indult – viszont alaposan körbe verték egymást a párosok a csoportmérkőzéseken és az egyenes kieséses szakaszban. Végül itt Antal Anett és Szabó Dorottya, valamint Dénesi Brigitta és az újdonsült hóröplabda bajnok Győri Panna jutott a fináléba, s itt végül döntő szettben dőlt el az aranyérem sorsa előbbiek javára. A bronzérmet itt a Katona Janka, Sákovics Virág duó szerezte meg Bálint Melinda és Sipos Regina ellenében.

 

 

FÉRFIAK
1. Hajós Artúr, Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE)
2. Benkő Balázs (Strandröplabdázásért SE), Krekk Zoltán (Kispest SE)
3. Kelemen Péter (Kispest SE), Müller Vilmos (ÓSSC)
4. Kreizinger László (MAFC), Gyurik János

NŐK
1. Antal Anett (Budaörsi DSE), Szabó Dorottya (Penta Gödöllői RC)
2. Dénesi Brigitta, Győri Panna (Penta Gödöllői RC)
3. Katona Janka, Sákovics Virág (Strandröplabdázásért SE)
4. Bálint Melinda (Penta Gödöllői RC), Sipos Regina (MAFC)