BRSE: “Tavaly megszereztük, idén megvédjük!”

Ezzel a mondattal spanolja magát a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE a MEVZA CUP címvédőjeként, a hétvégén következő megmérettetés előtt – írja az egyesület hivatalos honlapja. A viharsarki egyesület a tavalyi kiírásban Zágrábból hozta el a kupát, és írta be magát a klub és a város sporttörténelmébe. Idén, nem kell olyan messzire menni, hiszen az egyesület a sportdiplomáciában is elért egy csúcsot, rendezőként védheti meg az előző szezonban megszerzett elsőségét.

Az idei menetelés nem indult olyan simán, mint a tavalyi, hiszen egyből két vereséggel nyitott a címvédő, és bizony, menet közben voltak olyan mérkőzései a csapatnak, amelyeken ha elbukik, önerőből nem biztos, hogy felért volna az alapszakaszban a döntős helyek egyikére. Szerencsére a csapat kiválóan teljesített ezután, az első torna után már nem találtak legyőzőre Molcsányi Ritáék, így az időközben elnyert rendezéstől függetlenül, az eredményeivel is kvalifikálta magát a négyes döntőre a BRSE.

A hétvégén az elmúlt évtized legszínvonalasabb MEVZA négyesdöntőjére készülhetünk. A négy résztvevő csapat, markáns képviselője a közép-európai régiónak, magas színvonalú szakmai munkájuk garancia arra, hogy mind az elődöntőkön, mind a helyosztókon kiváló mérkőzésekre számíthatnak a csarnokba kilátogató szurkolók. A címvédő játékosai egytől egyig felfokozott hangulatban várják az első mérkőzést, mindenki átérzi a mérkőzés jelentőségét, és 100 százalékos teljesítménnyel kíván tenni azért, hogy az alapszakaszban már legyőzött horvát bajnok itt, az elődöntőben se okozhasson meglepetést.

A rendezvényre nívós műsorfüzet készült, a BRSE elődöntője előtti megnyitón a Fővárosi Nagycirkusz művészei vendégszerepelnek majd, a shopban egyedi szurkolói pólók, sálak kaphatóak, tapsolókartonok segítik majd a szurkolókat, a minél jobb hangulat eléréséhez.

A két napos döntőre egy mobil lelátót is csatasorba állít a klub, ezáltal több mint 2000 néző szurkolhat majd a helyszínen kedvenceikért.

A Volkswagen MEVZA Cup Final Four programja

Elődöntők – Március 10. (szombat)

17.00: Nova KBM Branik Maribor ( SLO)- VK UP Olomuc (CZE)
19.30: Linamar – Békéscsabai Röplabda SE – HAOK Mladost Proenergy (CRO)

Helyosztók – Március 11. (vasárnap)

14.30 – Bronzmérkőzés
17.30 – Döntő

A találkozókat a DIGI Sport és a www.laola1.tv élőben közvetíti.

Jegyek elővételben kaphatóak a www.tixa.hu/brse oldalon.