Heti program: középpontban a MEVZA-döntő

Igencsak színes program vár ezen a héten a sportág kedvelőire, hiszen hét mérkőzéssel lezárulnak az élvonal alapszakaszának küzdelmei, a hétvégén rangos női válogatott ülőröplabda-tornát rendeznek Mátraházán, az Eb-re készülő hóröplabdázóink Szlovéniában versenyeznek, de a hét legfontosabb eseménye kétségkívül a Békéscsabán megrendezésre kerülő női Volkswagen MEVZA-Kupa négyes döntő lesz.

 

Utóbbi eseményen a címvédő Linamar-BRSE a horvát Mladost Zagrebbel csap majd össze szombaton, a második elődöntőben, míg a másik ágon a cseh VK Olomouc a szlovén Branik Mariborral találkozik. Mindkét találkozót, és a vasárnapi döntőt – amelynek remélhetőleg a békéscsabaiak is szereplői lesznek – a DIGI Sport1 közvetíti majd élőben.

A héten hét bajnoki mérkőzést is rendeznek: először kedden a női extraligában a Vasas a Kaposvárt fogadja, míg csütörtökön a női NB I-ben a Budaörs látogat Palotára. Pénteken újabb három mérkőzésre kerül sor: az extraligában a Nyírágyháza a Jászberényt, a Kaposvár pedig az UTE-t fogadja, míg az NB I-ben az éllovas MTK a szomszédos TFSE-hez ugrik át. A női alapszakasz másnap a szombathelyiek gödöllői vendégjátékával zárul, míg az egyetlen hátralévő férfimeccset vasárnap játsszák Szolnokon, ahová a Sümeg utazik.

Szombaton és vasárnap rangos, ranglistapontszerző női válogatott ülőröplabda-tornát rendeznek Mátraházán, ahol az Eb-negyedik magyar csapat mellett a holland, a horvát, az olasz és a szlovén válogatott szerepel.

És a végén még egy kuriózum: az ausztriai hóröplabda Európa-bajnokságra készülő férfi bajnok Bán Viktor és Soós Izsák a szlovéniai Kranjska Gorában megrendezésre kerülő European Tour versenyen indulva tart főpróbát a kontinensviadalra, ahol rajtuk kívül még a Marton Tamás, Molnár Gábor duónak is drukkolhatunk.

 

HETI PROGRAM:
Március 6., kedd
19:00 Vasas Óbuda – 1. MCM Diamant Kaposvár (női extraliga)
Március 8., csütörtök
20:00 Palota – Budaörs (női NB I)
Március 9., péntek
10:00 Hóröplabda CEV European Tour, Kranjska Gora (Szlovénia)
17:00 Fatum-Nyíregyháza – Jászberény (női extraliga)
18:00 1. MCM Diamant Kaposvár – UTE (női extraliga)
18:00 TFSE – MTK Budapest (női NB I)
Március 10., szombat
09:30 Sub-zone nemzetközi női válogatott ülőröplabda-torna (Mátraháza)
10:00 Hóröplabda CEV European Tour, Kranjska Gora (Szlovénia)
17:00 Penta Gödöllői RC – HUNGAST Haladás (női NB I)
17:00 VK Olomouc – Branik Maribor (női MEVZA Kupa-elődöntő, Békéscsaba); Tv: DIGI Sport1
19:30 Linamar-BRSE – Mladost Zagreb (női MEVZA Kupa-elődöntő); Tv: DIGI Sport1
Március 11., vasárnap
09:30 Sub-zone nemzetközi női válogatott ülőröplabda-torna (Mátraháza)
10:00 Hóröplabda CEV European Tour, Kranjska Gora (Szlovénia)
14:30 Női MEVZA Kupa, a 3. helyért (Békéscsaba)
17:00 Szolnoki RA – Sümeg (férfi NB I)
17:30 Női MEVZA Kupa, döntő (Békéscsaba); Tv: DIGI Sport1